Gemeente Goedereede


Tevredenheidsonderzoek WMO over 2010

Voor u ligt het rapport met de uitkomsten van het tevredenheidsonderzoek over 2010 in de gemeente Goedereede. Hierin staat wat de burgers, die in 2009 of in 2010 een beroep op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben gedaan, vinden van de individuele voorzieningen en de ondersteuning in onze gemeente. Wat vinden ze van de toegang tot de zorg, hoe denken ze over de hulp bij het huishouden, zijn ze tevreden over de woonvoorziening en de scootmobiel, heeft de ondersteuning bijgedragen aan het langer zelfstandig kunnen blijven wonen? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die in het rapport behandeld worden.

Inwoners staan centraal in de Wmo en daarom wordt veel belang gehecht aan hun oordeel over de ontvangen ondersteuning en de geleverde prestaties van onze gemeente op dit gebied. Zo moeten inwoners worden geraadpleegd bij de vormgeving van Wmo-beleid. Ook bij de verantwoording achteraf is de mening van de burger belangrijk: de gemeente moet jaarlijks een tevredenheidsonderzoek houden onder vragers van maatschappelijke
ondersteuning. De gemeente is vrij in zijn keuze bij welke groep ze de tevredenheid willen onderzoeken en op welke wijze.

Wil u het tevredenheidsonderzoek WMO raadplegen, klik dan op onderstaand document:

* Goedereede Tevredenheidsonderzoek Clienten Wmo over 2010 - definitief.pdf (311,05 KB)Lees voor

Zie het origineel