Gemeente Leudal


Nieuws

Wandelroutenetwerk Peel en Maas en deel Leudal feestelijk geopend

Op zondag 13 november 2011 is het wandelroute netwerk Peel en Maas en een deel van Leudal feestelijk geopend. Dit wandelnetwerk bestrijkt 350 km aan wandelverbindingen in Peel en Maas en 160 km in Leudal.

Veel werk verricht
Afgelopen twee jaar is er ontzettend veel werk verricht door vrijwilligers en de NLW om alle routepaaltjes te plaatsen. Tijdens de opening werden zijn dan ook in zonnetje gezet. Zaak is nu te zorgen voor een duurzaam behoud en verdere ontwikkeling van het wandelnetwerk. Naast dit netwerk, is nu ook de fraaie wandelkaart te koop bij de VVV winkels, het gemeentehuis Leudal en Bezoekerscentrum Leudal voor EUR 4,50. De startborden zullen het de komende tijd nog eenvoudiger maken om je eigen ommetje via nummers uit te stippelen.

Wethouders razend enthousiast
De beide wethouders Peter Fleuren (Peel en Maas) en Paul Vogels (Leudal) waren gecharmeerd van het resultaat. Wethouder Vogels heeft aangegeven in 2012 de rest van de gemeente te willen voorzien van het netwerk. Wethouder Fleuren ziet vele kansen om door het wandelnetwerk de wandelaars te laten kennismaken met de streekproducten van Peel en Maas. Ondernemers kunnen met arrangementen hierop inspelen. Vandaar kreeg ondernemer Ed Vossen van camping Vosseveld de eerste kaarten uitgereikt.

Dank aan eenieder
De gemeenten hopen dat hier een intensief te gebruiken product is afgeleverd. Gemeente Peel en Maas is bij dit project ondersteund door medewerker Ron Janssen van Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio. Zijn er ondanks zorgvuldigheid toch nog ontbrekende zaken, meld dit aan Routebureau 06-42045079 of via de bekende rayonhoofden die mede zorgdragen voor perfecte staat van dit netwerk.

Dit project is tot stand gekomen met financiële steun van de Europese Unie en de provincie Limburg.

Opening wandelroutenetwerk

Wethouders Peter Fleuren (Peel en Maas) en Paul Vogels (Leudal) overhandigen symbolisch eerste kaart aan ondernemer Ed Vossen.