Woningcorporatie Ymere

Ripperda wint Haarlemse publieksprijs Lieven de Keypenning

17-11-2011

Met maar liefst 300 van de in totaal 900 stemmen heeft het Ripperda-terrein de publieksprijs gewonnen van de Lieven de Keypenning.

Het nieuwbouwwijkje de Schoolenaer won de juryprijs en ging daarmee met de daadwerkelijke penning aan de haal. De prijs is vernoemd naar Lieven de Key (1560-1627), de eerste stadsbouwmeester van Haarlem.

Stadsprijs
De Lieven de Keypenning is de Haarlemse stadsprijs voor monumentenzorg, architectuur of stedenbouw. Dit jaar werd de prijs voor de derde keer uitgereikt en het thema was stedenbouw en de openbare ruimte. In totaal waren er uit een voordracht van dertig stedenbouwkundige projecten, tien projecten door de jury genomineerd. Van 14 oktober tot en met 14 november konden Haarlemmers en architectuurminnaars hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerde projecten. Het Ripperda-terrein kwam hierbij duidelijk als winnaar uit de bus.

Ripperda
Het terrein van de Ripperda is ontworpen door Pim Vervuren, van bureau Elberfeld. Opdrachtgever is een ontwikkelingscombinatie tussen Slokker Vastgoed en Ymere.