Gemeente Aalsmeer

november gratis 5 kg strooizout ophalen

Zaterdag 19 november gratis 5 kg strooizout ophalen

Op zaterdag 19 november tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart op de werf van de Meerlanden aan de Zwarteweg 77 A in Aalsmeer gratis vijf kilo strooizout ophalen.

Per huishouden wordt één zak strooizout verstrekt; vandaar dat bij het ophalen legitimatie verplicht is. Het strooizout wordt gratis uitgedeeld om bewoners te ondersteunen bij het sneeuw- en ijsvrij houden van hun eigen stoepje.
Wethouder Verburg (o.a. beheer) helpt zaterdag 19 november om 10.00 uur ook mee bij het uitreiken van de zakken strooizout: "Het uitdelen van de gratis zakken strooizout is één van de verbeteringen die we deze winter doorvoeren in de gladheidbestrijding. Daarnaast zijn de strooiroutes uitgebreid en de zoutvoorraad is veel groter. We zijn goed voorbereid maar we kunnen niet alles ijs-of sneeuwvrij maken. De Gemeente Aalsmeer garandeert niet en kan ook niet garanderen, dat het overal veilig is. De gemeente doet daarom ook een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van bewoners en ondernemers."

3000 zoutzakken; maar op is op!

Er zijn ongeveer 3000 zakken strooizout om uit te delen aan de bewoners. Het kan druk worden dus we raden iedereen aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen naar de Zwarteweg, ook om files te voorkomen. Naast de zakken zout krijgen de bewoners ook een foldertje mee met daarin alle maatregelen in het kader van de gladheidbestrijding en tips voor het sneeuw- en ijsvrij maken van de eigen stoep.

Klik hier voor het uitvoeringsplan gladheidbestrijding 2011-2012.

Pas op glad

Fotobijschrift: de voorkant van de folder over de gladheidbestrijding in Aalsmeer met onder andere praktische tips.