Gemeente Giessenlanden


3e Giessenlandse veteranenbijeenkomst was weer een succes!

Op maandag 14 november 2011 is de 3e Giessenlandse veteranenbijeenkomst georganiseerd. Zoân 60 veteranen met eventuele partners waren deze middag getuigen van de officiële overdracht van de 14-meiherdenking Schelluinen door de Koninklijke Landmacht aan obs Het Tweespan te Schelluinen en gemeente Giessenlanden.

Daarnaast bestond het gezelschap uit circa 25 eregasten: (voormalig) medewerkers van Defensie, nabestaanden en burgers uit Schelluinen, allen betrokken bij de 14-meiherdenking in Schelluinen.

De officiële ceremonie bestond uit het herdenken van de gesneuvelden, begeleid door een hoornblazer, het ondertekenen van het convenant door de heer H.Th. Komen, brigadegeneraal der Artillerie b.d., burgemeester E. Boot en de heer M. Migchelsen, directeur obs Het Tweespan locatie Schelluinen en werd beëindigd met een kanonschot, afgevuurd door bgm Boot, de inmiddels traditionele groepsfoto en een glaasje Barbara-bitter (Sinte Barbara is de beschermheilige der artillerie). Daarna volgde het informele gedeelte: een gezellig samenzijn onder het genot van een warme maaltijd.

De heer drs. B.J. Buddingh, initiator van de Giessenlandse veteranendag, sprak na de maaltijd het slotwoord en bood iedereen nog een kop koffie aan. Hiermee kwam de 3e Giessenlandse veteranenbijeenkomst tot een einde.

Â

Â