Gemeente Helmond


Helmondse Oscar voor Beste film!

Bijzondere prijs voor Omgaan met geld, voor leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege, locatie Nachtegaallaan

De Helmondse Oscar voor ondermeer de Beste film!

Leerlingen uit het tweede leerjaar van het VMBO hebben de afgelopen weken op een vernieuwende manier gewerkt aan het aspect Omgaan met Geld. Gemeente Helmond subsidieerde een lesprogramma waarbij de scholieren zelf ideële filmpjes maakten in de stijl van Postbus 51. Ze tonen elkaar het materiaal op 18 november, voorafgaand aan de uitreiking van de felbegeerde Oscars. Wethouder Magreet de Leeuw-Jongejans reikt de Oscars uit om 13.30 uur.

Filmscript

Voor de camera ter hand genomen werd discussieerden de leerlingen met elkaar over de materie en leerden zij hoe ze een filmscript kunnen schrijven. In een workshop gegeven door Stichting Helmond Film kwamen de basisbeginselen van het filmen aan bod. En ook de kunst van het monteren is niet overgeslagen. Kortom, het was een gevarieerd lesprogramma waarbij het omgaan met geld voortdurend centraal stond.

Geldproblemen

Meer en meer jongeren krijgen te maken met geldproblemen, meldde het Nibud onlangs. Gemeente Helmond en het Dr. Knippenbergcollege hebben met dit project leerlingen dan ook inzichten aangereikt over de problemen die het niet goed omgaan met geld met zich meebrengt. Welke keuzes kun je maken? Wat is groepsdruk en hoe ga je ermee om? Ook CultuurContact, de marktplaats cultuureducatie Helmond en Geldrop-Mierlo, participeerde in het project.