Gemeente Enkhuizen

Deze dagen rijden de strooiwagens van de gemeente proefrondes.

Tijdens deze rondes wordt getest of de route nog voldoet en waar beter een kleine wagen in plaats van een grote kan rijden. Daarnaast wordt bekeken of de wagens en de zoutstrooier nog naar behoren werken.

Nieuw GPS systeem

Alle strooiwagens zijn dit jaar uitgerust met een nieuw GPS systeem. Dat is voor de chauffeurs handig omdat de strooiroutes er in opgeslagen zijn, maar ook voor de gladheidcoördinator van de gemeente is dit een uitkomst: "Doordat het systeem alle gegevens opslaat kan ik straks heel makkelijk monitoren waar de wagen is geweest, hoeveel zout er op een specifiek punt is gestrooid, welke breedte de zoutstraal had en hoe hard de wagens hebben gereden" aldus Piet Meissen.

Er wordt al weer gestrooid

In de nacht van 15 op 16 november is weer voor het eerst gestrooid. Op een aantal bruggen in Enkhuizen zakte de temperatuur zodanig dat gladheidbestrijding noodzakelijk werd. Daar komt overigens geen strooiwagen aan te pas, de desbetreffende bruggen zijn handmatig gestrooid.

150.000 kilo zout in voorraad

Voor het komende winterseizoen heeft de aannemer constant minimaal 150 ton zout op voorraad. Zodra de voorraad onder dit aantal dreigt te komen wordt er aangevuld. Dat is meer dan voorgaande jaren, de afgelopen twee winters hebben echter aangetoond dat de natuur zich niets aantrekt van statistieken en daar ver onder kan schieten. afbeelding landingspagina
Logo gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen | Postbus 11 | 1600 AA Enkhuizen | T:(0228) 360 100 | F:(0228) 313 312 | stadhuis@enkhuizen.nl