LIOF


Flylight eerste winnaar LIOF Yeah!-competitie

De Delftse TU-studenten Rutger Koning en Lars de Bakker zijn de eerste finalisten in de studentondernemers competitie LIOF Yeah 2011!. Hun bedrijf Flylight wint in ieder geval een starterspakket ter waarde van 10.000 euro. Daarnaast mag het bedrijf meespelen in de finale waarin het uiteindelijk om 20, 30 of 50 duizend euro gaat. Flylight is bezig met de ontwikkeling van een apparaat dat door middel van lichttherapie een jetlag bij lange vliegreizen helpt te voorkomen. Vliegtuigreizigers zijn sneller geacclimatiseerd en kunnen na aankomst direct aan de slag met het doel van hun reis. De jury van LIOF Yeah vond het businessplan en de presentatie van Flylight innovatief, kansrijk en overtuigend.

Starterspakket
Het starterpakket van 10.000 euro dat Flylight wint bestaat uit 10 producten en diensten van sponsors in natura ter waarde van 1.000 euro elk. Zo is er een mobiel data/belabonnement met smartphone van Vodafone, een pakket bank- en verzekeringsdiensten van Rabobank, een state-of-the-art laptop van Unilogic, communicatie- en marketing diensten van Infour, bedrijfskundig en bancair advies van Claasen, Molenbeek en Partners, drukwerk, app of website van Schrijen-Lippertz, een pakket kantoorartikelen van OfficeDepot, accountants¬- en fiscaal advies van RSM Wehrens Mennen en De Vries, en huur van bedrijfsruimte in een van de LIOF Business Centers in Limburg. Vijf jurysessies op L1 TV
Flylight won de eerste van in totaal vier jurysessies in de LIOF Yeah!-competitie. De andere deelnemers aan deze eerste aflevering waren Maakjedeal (platform dat aanbiedingssites screent en bundelt), Creatief op de Markt (marktplaats die creatieve en commerciële sectoren samenbrengt) en Amatweet (site om amateurvoetbal live te volgen). De volgende drie afleveringen worden uitgezonden op L1 TV op de woensdagen 23 en 30 november en 7 december. Op woensdag 14 december wordt uiteindelijk de finale uitgezonden. Alle uitzendingen beginnen steeds om 21:00, 22:00 en 23:00 uur. Elk van deze aflevering kent weer één dagwinnaar.

Jury met special guests
De vakjury bestaat uit vier leden. Dat zijn Désirée van Boxtel (Karmijn Kapitaal), Peter Doveren (Vodafone) en Marc Cootjans (Rabobank) als vast jurylid. Angelique Paulissen (MontesquieuKleynen), John Jansen (Dynafix Group) en Mathijs Mennen (RSM Wehrens Mennen & de Vries) vullen de jury afwisselend aan tot 4 vier personen.

LIOF Yeah
Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van NV Industriebank LIOF in 2010 organiseerde de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij een competitie voor studenten als aankomend ondernemer. Het project, LIOF Yeah! (Young enterprise award happening) had tot doel om ondernemende studenten te stimuleren een bedrijf te starten. LIOF had voor de 10 beste starters elk een pakket ter waarde van 35.000 euro gereed liggen. Vanwege het succes besloot LIOF ook in 2011 een dergelijk project te organiseren. Met dit project stelt LIOF zich tot doel het ondernemerschap bij studenten onder de aandacht te brengen en voor een aantal van hen een vliegende start mogelijk te maken. Bovendien wil LIOF enerzijds student/ondernemers aan de regio binden en ze anderzijds voor vestiging in de regio winnen.
De prijzen worden uiteindelijk uitgekeerd bij de start van de nieuwe onderneming op voorwaarde dat deze in Limburg wordt gevestigd en de activiteiten ook daadwerkelijk in Limburg plaatsvinden.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 16 november 2011

Meer informatie:

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280
E: fridderbeekx@liof.nl
I: www.liof.nl