Philips


Philips introduceert persoonlijke app om hartslag en ademhaling te meten

17 november, 2011

Eindhoven -Koninklijke Philips Electronics N.V. (AEX: PHI, NYSE: PHG) introduceert vandaag een persoonlijke app voor de iPad 2 die met behulp van de iPad-camera op afstand iemands hartslag en ademhaling kan meten. Dankzij deze baanbrekende technologie kunnen mensen thuis eenvoudig en discreet hun hartslag en ademhaling meten*. De app is te downloaden in de App Store.

Hoe het werkt De hartslag veroorzaakt lichte verkleuringen in het gezicht. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar met behulp van geavanceerde software kan de camera van de iPad 2 deze `miniblosjes' detecteren om de hartslag te meten. Bij het ademhalen gaat de borstkas op en neer. Met behulp van geavanceerde software kan de camera van de iPad 2 de beweging van de borstkas traceren om de ademhaling te meten.

De app biedt gebruikers van de iPad 2 de mogelijkheid om thuis in alle rust hun hartslag en ademhaling te meten*. Met de app is het bovendien mogelijk om de resultaten meteen te delen via Facebook, Twitter of e mail.

Veelbelovende technologie Philips heeft drie jaar aan de ontwikkeling van deze cameratechnologie gewerkt. Hoewel het concept eenvoudig is, is het berekenen van meerdere parameters - zoals hartslag en ademhaling - uit live videobeelden een enorme technische uitdaging gebleken. Met behulp van geavanceerde algoritmen is Philips erin geslaagd om deze uitdagingen te overwinnen, waarbij het gebruik heeft gemaakt van zijn diepgaande interne kennis van optica, video en signaalverwerking. Philips is ervan overtuigd dat deze baanbrekende innovatie een breed marktpotentieel heeft. Bovendien maakt Philips deze technologie beschikbaar als licentie in geselecteerde applicatiedomeinen.

Ga naar www.vitalsignscamera.com voor een introductievideo en meer informatie over deze app.


* De app is noch voor diagnoses, noch voor klinische metingen, bewaking of besluitvorming bedoeld. Metingen en meetgegevens worden uitsluitend ter vermaak verstrekt.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Björn Teuwsen Director of Communications Philips Intellectual Property & Standards Tel: +31 (0) 40 27 40 588 Email: bjorn.teuwsen@philips.com


---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.3 miljard in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum