Politie Brabant-Noord

Samen tegen inbrekers

Heesch, 17-11-2011

Van vrijdag 11 november op zaterdag 12 november zijn er aan de Biezenloop vier woninginbraken gepleegd met dezelfde werkwijze. Er werd een gaatje in het kozijn naast het slot geboord en via het ontstane gat naar de in de deur aanwezige sleutel gehengeld en omgedraaid.

Laat u ook altijd uw sleutel in het slot zitten?Laten we het de inbrekers moeilijker maken en niet makkelijker. Op de website www.samentegeninbrekers.nl vind je actuele informatie. Het maakt inzichtelijk hoe een inbreker de keuze maakt bij welk huis in te breken. Wat is hengelen, gaatjes boren en flipperen? En belangrijker; hoe maakt u het inbrekers moeilijker? Op deze site is nieuws te vinden over de acties van de politie, maar ook algemene preventietips en andere wetenswaardigheden over woninginbraken. Elke week worden de inbraken van de week ervoor in een overzichtelijke kaart op de site aangeboden. We zijn ook te volgen op Twitter via www.twitter.com/tegeninbrekers.

Verdachte situatie

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details en bel direct de politie. Bij noodsituaties of heterdaad kunt u het alarmnummer 112 bellen. Bij zaken die minder dringend zijn, belt u 0900-8844 (lokaal tarief) of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Beter een keer te vaak gebeld, dan belangrijke informatie niet met de politie delen.