Politie Midden- en West Brabant

Verkeerscontrole op meerdere plaatsen in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-11-2011

Verkeerscontrole op meerdere plaatsen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag 16 november tussen 07.40 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole op verschillende locaties in Bergen op Zoom.

Op de Halsterseweg/Randweg-Noord werd gecontroleerd op het negeren van rood licht, inrichtingseisen en verlichting. Verkeer rijdend vanuit Halsteren naar Bergen op Zoom werd tussen 07.40 uur en 08.20 uur gecontroleerd. Hier werden 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van bromfietsen en fietsen voor het negeren van rood verkeerslicht. Op deze locatie wordt regelmatig het rode verkeerslicht geweigerd. Dit zorgt voor verkeersgevaarlijke situaties. Autoverkeer dat bij groen licht optrekt richting de Bergse Haven kunnen vaak ternauwernood een aanrijding voorkomen. Ook zouden automobilisten die rechtsaf slaan richting de Bergse Haven regelmatig rood licht negeren en hierdoor bijna in aanrijding komen met fietsers die bij groen licht oversteken. De politie zal hier de komende periode extra aandacht aan besteden.

Op de Meilustweg en de Lambertijnenlaan is tussen 08.20 uur en 08.45 uur toezicht gehouden rondom de basis- en middelbare scholen. Hierbij werd specifiek gelet op parkeergedrag van ouders die kinderen naar school brachten. Dit leverde geen grote problemen op.

Tussen 11.00 uur en 12.15 uur stond de controlepost op de Ravelstraat. Aandachtspunten op deze locatie waren met name snelheid, niet handsfree bellen. Uiteraard werd ook gelet op andere verkeersovertredingen. Hier werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel, 1 voor het overschrijden van de maximum snelheid en 1 voor niet handsfree bellen.

Tussen 14.00 uur en 15.15 uur werden passanten op de Steenbergseweg gecontroleerd. 3 automobilisten kregen een bekeuringen voor niet handsfree bellen en 2 voor het niet dragen van een autogordel.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-11-2011 17:01 | © Regio Midden en West Brabant |