Bond van Nederlandse Architecten

Donderdag, 17 november 2011

Van oud gebouw naar nieuwe zorg

Werkconferentie Herbestemmen van vastgoed in de zorg. Herbestemming is de belangrijkste nieuwe bouwopgave. Tegelijkertijd groeit de vraag naar ruimte voor (nieuwe) zorgfuncties. Hoe zet je herbestemming in als antwoord op die groeiende vraag? De werkconferentie `Herbestemmen van vastgoed in de zorg' geeft daarop een antwoord en presenteert voorbeelden van succesvol hergebruik van gebouwen voor zorgaccommodaties. De conferentie vindt plaats op 24 november 2011 in Sanatorium Zonnestraal.

Op het programma staat onder meer:

* Succesfactoren en valkuilen bij herstemming van vastgoed in de zorg
* De mogelijkheden om zorg onder te brengen in leegstaande kantoren
* De kansen die de vele leegstaande kloosters in Nederland bieden voor zorgfuncties

* Praktijkvoorbeelden, gepresenteerd door architecten, gebouweigenaren en zorgaanbieders

* Presentatie van twee recent afgeronde onderzoeken: de publicatie `Zorg voor leegstand' (Stagg/BNA Onderzoek en TU Delft) en de bundel `Zorg en herbestemming: een goede combinatie' (Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg i.s.m. Architectuur Lokaal en RIGO Research en Advies)

Een panel bestaande o.a. uit Aad Koster (directeur ActiZ), Nicole Maarsen (bestuurslid Neprom) en Fred Schoorl (directeur BNA) neemt de eerste exemplaren in ontvangst.

De werkconferentie wordt georganiseerd door BNA Onderzoek, Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Nationaal Programma Herbestemming). Architecten, zorgaanbieders, woningcorporaties, andere vastgoedeigenaren, ontwikkelaars en erfgoeddeskundigen komen samen voor een middag met workshops, presentaties en debat.

Journalisten zijn van harte welkom op de werkconferentie `Herbestemmen van vastgoed in de zorg; (aanvang 13.00 uur, de presentatie van de onderzoeken begint om 16.15 uur). Zie voor meer informatie over het programma de website.