Gemeente Zoetermeer

Brandveiligheid in Meerzicht krijgt vervolg

algemeen bloemlogo
De flatbewoners aan het Vrouwenhuiswaard krijgen komende week voorlichting over brandveiligheid. Deze flat is de derde en tevens laatste flat van het pilotproject `brandveilig leven Meerzicht'.

Burgemeester Waaijer: `De bewoners vinden het nuttig en zien dat het aantal vrijwilligers voor dit project per keer toeneemt. In 2012 willen we in heel Zoetermeer voorlichting geven over brandveiligheid. Want het is belangrijk dat mensen beseffen wat de risico's en mogelijke effecten van branduitbraak zijn en hoe zij dit kunnen voorkomen. Voor de verdere aanpak wachten we eerst de resultaten uit Meerzicht af.'

Brandveilig leven Meerzicht
De pilot `Brandveilig leven Meerzicht' is in juni gestart en bestaat uit het geven van voorlichting over brandveiligheid bij drie flats. Voor de bewoners is er een informatiebijeenkomst, gevolgd door een brandveiligheidsdag. Op deze dag staat er een miniwoning bij de flat en gaan vrijwilligers langs de deuren met een checklist over brandveiligheid. In de miniwoning ervaren bewoners hoe snel rook zich ontwikkelt en hoe het is om uit een brandende woning te ontsnappen. Daarnaast heeft de brandweer gastlessen gegeven aan de groepen 6 en 7 van alle basisscholen in Meerzicht.

Vrouwenhuiswaard
Voor de flatbewoners aan het Vrouwenhuiswaard vindt de bewonersbijeenkomst plaats op vrijdag 18 november van 19.30 tot 22.00 uur in de wijkpost Meerzicht. Zaterdag 19 november staat de miniwoning bij de flat en gaan vrijwilligers langs de deuren. In de daaropvolgende week gaan de vrijwilligers ook op andere dagen en avonden op huisbezoek bij het Vrouwenhuiswaard.