Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Hutten Catering wint de Nieuwe Werken Werkt Jaarprijs

17 november 2011 - 13:49

Op dinsdag 15 november 2011 heeft de Stichting Het Nieuwe Werken Werkt, transparante Nieuwe Werken organisaties die de Nieuwe Werken Meter hebben gedaan, in de schijnwerpers gezet tijdens de bijeenkomst in VLLA te Amsterdam. De prijs is vooral een aanmoedigingsprijs om de organisaties die publiekelijk hun medewerkers aan het woord hebben gelaten door de Nieuwe Werken Meter te doen, te stimuleren. De organisatie die vervolgens het meest met de resultaten uit de Nieuwe Werken Meter gedaan heeft, verdient de prijs.

Stichting HNW Werkt is trots op de eerste 5 bedrijven die het lef hadden met de billen bloot te gaan en hun werknemers publiekelijk aan het woord te laten. Deze 5 bedrijven zijn de voorhoede, zij breken een lans voor transparantie en Het Nieuwe Werken, door de daad bij het woord te voegen. In 2011 hebben de volgende organisaties het Nieuwe Werken Werkt Certificaat verkregen: Hutten Catering, Swung House, GGZ Noord Holland Noord, Strict en Gispen. De Stichting heeft in haar beoordeling voor de jaarprijs vooral gekeken naar welke bedrijven en organisaties het best naar hun medewerkers hebben geluisterd, en alles in werking hebben gesteld om hun medewerkers blij, voldaan en gelukkig te maken. Hutten Catering sprong er dit jaar bovenuit, vooral door hun eigenwijze visie op de benadering van hun "samenwerkers" en de manier waarop ze op creatieve en innoverende wijze inhoud hebben gegeven aan goed werkgeverschap. Vooral hun praktische insteek en de onmiddellijke toepasbaarheid verdient lof. Hutten heeft laten zien dat je de werknemers niet alleen een stem kunt geven, maar dat je er vervolgens ook nog mee aan de slag kan en dat hun geloof in deze aanpak zijn vruchten afwerpt. Zowel het bedrijf als de "samenwerkers" profiteren hiervan.

Maar ook de andere organisaties hebben opmerkelijke resultaten geboekt; Gispen is voortvarend aan de slag gegaan met het optimaliseren van de werkomgeving te naar aanleiding van De Meter. Swung House scoorden op alle fronten extreem goed in de Nieuwe Werken Meter en verdient alle lof voor haar "state of the art"opgezette bedrijf. GGZ NHN was opvallend slagvaardig in het praktisch aanzetten tot een mentaliteitsomslag bij zowel leidinggevenden als medewerkers en is nog steeds zeer actief aan het werk om verandering teweeg te brengen. Strict heeft goed geluisterd naar haar medewerkers en is een hele vernieuwingsslag op het gebied van huisvesting aan het maken. Kortom De Stichting is zeer onder de indruk van de inspanningen die de genomineerden hebben laten zien.

Wat is de Nieuwe Werken Meter?

De Nieuwe Werken Meter is een online meetinstrument waarmee, vanuit het perspectief van de werknemer, inzichtelijk wordt gemaakt hoe medewerkers tegenover Het Nieuwe Werken binnen de organisatie staan en of de faciliteiten die worden geboden daarbij aansluiten. Daarbij wordt gelet op de mate waarop de mens centraal staat, er kennis gedeeld wordt en er plaats- en tijd- onafhankelijk gewerkt wordt. De uitkomst van de meting wordt gepresenteerd in de vorm van een rapport met de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen van de verschillende expertisepartners waar de stichting mee samen werkt.

Over Stichting HNW Werkt

Stichting HNW Werkt bestaat uit werknemers en werkgevers die samen een stichting hebben opgericht om zonder winstoogmerk Het Nieuwe Werken te bevorderen. Doel is stimuleren dat zoveel mogelijk mensen met méér flexibiliteit, verantwoordelijkheid, werkplezier, passie, zelfontplooiing en vrijheid kunnen werken. De stichting heeft een duidelijke bottom-up benadering en heeft haar krachten onder leiding van stichting TelewerkForum met twaalf vergelijkbare stichtingen gebundeld.

Bron: persbericht Het Nieuwe Werken Werkt, 16 november 2011