ProRail

Persbericht

17-11-2011

Grootschalige werkzaamheden Eindhoven - Venlo

ProRail werkt komend weekend op diverse plaatsen aan het spoor tussen Eindhoven en Venlo. Het gaat onder meer om het vernieuwen van een wissel, een overweg en het inschuiven van twee tunneldekken. In verband met deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Venlo vice versa. De NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of m.ns.nl.

Op het emplacement in Eindhoven wordt er een wissel vernieuwd en vinden er aanpassingen plaats aan de sporen en bovenleiding. Ook de overweg Tongelresestraat in Eindhoven wordt vernieuwd. Deze is het gehele weekend afgesloten voor al het verkeer. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.

In Helmond worden er twee tunneldekken ingeschoven in de wijk Brandenvoort. ProRail bouwt hier in opdracht van de gemeente twee nieuwe onderdoorgangen. Het gaat om een fiets- en voetgangerstunnel bij het station en een onderdoorgang voor de nieuwe rondweg.

In Venlo vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de bouw van het nieuwe viaduct Greenportlane. Het gaat om het verlagen van de bovenleiding. Ook vinden er aanpassingen plaats aan het perron.

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 19 november en zondag 20 november geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. De NS zet bussen in. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl en/of de teletekstpagina's 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (EUR 0,70 per minuut)

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.grootschaligewerkzaamhedeneindh oven-venlo&category=Regionaal]