Gemeente Bernheze


Startnotitie Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad op 15 december a.s. voor in te stemmen met een startnotitie bestemmingsplan Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid. Tegelijkertijd wordt de gemeenteraad gevraagd een krediet ter beschikking te stellen om de realisatie mogelijk te maken. De totale kosten bedragen 6,5 mln. euro waarvan 4,5 mln. euro ten laste blijven van de gemeente. De provincie geeft 2 mln. euro subsidie. ..

Op 28 november buigt de commissie Ruimtelijke Zaken zich over deze voorstellen.

Informatiebijeenkomst

De startnotitie zal eveneens aan belanghebbende en belangstellende inwoners worden toegelicht en besproken tijdens een informatiebijeenkomst die gepland staat voor dinsdagavond 13 december 2011 in Cultureel Centrum Servaes in Dinther. Deze bijeenkomst zal later deze maand herhaald onder de aandacht worden gebracht.

Startnotitie

De startnotitie bevat uitgangspunten en kaders voor het bestemmingsplan voor de ontsluiting. De ontsluiting richt zich op alle relevante, toekomstige verkeerstromen, ook vanuit het LOG Hazelbergsebroek. Dit leidde tot het toegezegd provinciaal subsidie. De startnotitie is gebaseerd op de uitkomst van tot op heden uitgevoerde onderzoeken en daarop gebaseerde, gemaakte afwegingen.

De bestemmingsplanprocedure zal voorjaar 2012 starten. Dit om de voorgenomen start van de aanleg in 2013 mogelijk te maken.

Ontwikkelingen

Externe ontwikkelingen, zoals de N279-plannen van de provincie en de Beekherstelplannen van het Waterschap hebben voorbije periode de aanpak van de ontsluiting beïnvloed. Beide zullen ook in de verdere voorbereidingen van belang blijven. De huidige stand van zaken en inhoudelijke afstemming ermee vormden voor het college niettemin voldoende basis om met de startnotitie voortgang in het realisatieproces te houden. Realisatie van de ontsluiting dient immers de inwoners in Heeswijk-Dinther.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35