Gemeente Bernheze


Eerste CPO-project Bernheze van start

Aan de Beemdstraat in Heesch worden begin 2012 6 rijwoningen en 1 twee-onder-één-kapper gerealiseerd in het kader van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)...

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 19 september tot en met 31 oktober ter inzage gelegen. Door intensief overleg met omwonenden in het voortraject van het CPO-project, zijn er geen zienswijzen ingediend.

Het project aan de Beemdstraat is een pilot op het gebied van CPO. De gemeente is tevreden over de belangstelling en het verloop. Bernheze gaat daarom nog 5 CPO-projecten starten in Bernheze.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is erop gericht om zelfbouw voor starters op de woningmarkt mogelijk te maken. De koper dient samen met zijn toekomstige buren een vereniging op te richten, die ervoor zorgt dat de woningen gezamenlijk in eigen beheer gebouwd kunnen worden. In Heesch heeft een groep starters de mogelijkheid om 8 woningen in diverse types te ontwikkelen aan de Beemdstraat. Omdat de bouw van deze woningen niet past binnen het huidige bestemmingsplan, is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35