Gemeente Bernheze


Hout aan De Maashorst

Spontaan bezoek nieuwe gedeputeerde Van den Hout aan De Maashorst

Maashorst- Donderdagochtend 17 november heeft gedeputeerde Johan van den Hout op uitnodiging van de voorzitter van de Stuurgroep in de vroege ochtend De Maashorst bezocht ...

Een mooie gelegenheid was het Streekontbijt van de vereniging Maashorst Betrokken Ondernemen (MBO). In de Brabantse Hoeve in Volkel informeerden ondernemers en stuurgroepleden van De Maashorst hem over de ontwikkelingen in en de visie voor het gebied: De Maashorst ontwikkelen als een sterke regio met een duidelijke verbinding tussen natuur en economie.

Johan van den Hout: "Wat MBO laat zien is een geweldige combinatie van natuur, ecologie en economie. Dit zijn de voorbeelden waar we als provincie naar op zoek zijn en waar we het in de toekomst van moeten hebben. Ik ben hier erg blij mee.

Volgens Stuurgroepvoorzitter Peer Verkuijlen was enkele jaren terug `economie' nog een vies woord bij natuurmensen. "Nu denken we daar heel anders over. Een natuurgebied kan niet onderhouden worden als er geen economische dragers onder liggen en er dus geen geld verdiend kan worden. Dit moet wel op dusdanige wijze gebeuren, dat de waarden van het natuurgebied niet beschadigen maar sterker worden." In de streek is de samenwerking van de natuurorganisaties, de toeristische sector, Maashorstboeren, Maashorst Betrokken Ondernemen en de overheden de belangrijkste basis voor een deze ontwikkeling.

Belofte waarmaken

MBO-voorzitter Ruud van der Linde onderschrijft de woorden van Van den Hout en Verkuijlen: "De samenhang tussen economie en natuur is exact de visie van MBO. Het komende jaar gaan we hier invulling aan geven met de uitvoering van ons jaarplan. Dit betreft onder meer als ondernemers, samen met de Maashorstboeren, het werken met streekproducten, het uitdragen van De Maashorst, de ontwikkeling van arrangementen en de opening van het toeristisch seizoen in april 2012. We gaan als ondernemers de belofte waarmaken die De Maashorst uitstraalt door onze krachten te bundelen, waarbij we als ondernemer zelf verantwoordelijk blijven."

Samenwerking
In De Maashorst wordt intensief samengewerkt door ondernemers, beheerders en bestuurders om het natuurgebied op de kaart te zetten als één levendig en ondernemend Provinciaal Landschap. Ondernemers uit de horeca, recreatie en toerisme hebben zich verenigd in MBO. Zie voor meer informatie http://www.demaashorst.nl/maashorst/ondernemers/.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35