Gemeente Eindhoven

Herinrichting Kruisstraat en Gildelaan afgerond

De herinrichting van de Kruisstraat en Gildelaan is achter de rug. Alle werkzaamheden zijn geheel volgens planning deze week afgerond. Het eindresultaat is een volledig vernieuwde omgeving, waarin het fijn winkelen, wonen en werken is. Voor voetgangers en fietsers is er volop ruimte. Automobilisten zijn voortaan te gast in de fietsstraat Kruisstraat.

De winkeliersvereniging Winkelhart Oud Woensel is enthousiast over de nieuwe inrichting. Om dit te onderstrepen, organiseren de winkeliers in samenwerking met de bewonersorganisatie Stichting Bewonersbelangen Woensel (SBW) op zaterdag 17 december van 10.00-17.00 uur een feestelijke dag. Eind 2012 volgt een officiële opening van het vernieuwde winkelgebied, als ook de Woenselse Markt is heringericht. De start hiervan staat gepland in het voorjaar van 2012.

Infopunt

Gedurende de herinrichting van de Kruisstraat/Gildelaan konden geïnteresseerden iedere woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur het Infopunt in café De Valk (Kruisstraat 89) bezoeken. Veel bezoekers lieten zich informeren over het nieuwe ontwerp, de fasering van de werkzaamheden, of liepen binnen voor de beantwoording van een vraag. Woensdag 23 november 2011 is het Infopunt (voorlopig) voor de laatste keer geopend. Bij de start van de herinrichting van de Woenselse Markt opent het Infopunt weer zijn deuren.

Evaluatie

Tot eind december 2011 kan iedereen zijn opmerkingen over de herinrichting van de Kruisstraat/Gildelaan doorgeven aan de gemeente. In januari 2012 gaat de gemeente de herinrichting evalueren. Zij doet dat samen met vertegenwoordigers van de klankbordgroep, zoals bewonersorganisaties, winkeliersvereniging, Fietsersbond en Platform Gehandicaptenbeleid Eindhoven. Gezamenlijk bespreken zij welke aanpassingen eventueel wenselijk zijn.

Het mailadres voor alle reacties is: e.steenkamp@eindhoven.nl.