Gemeente Dronten


Nieuwe wijk Dronten: Het Palet

De gemeente Dronten ontwikkelt een woonwijk met een breed palet aan woonmogelijkheden, genaamd "Het Palet". In het gebied tussen het Wisentbos en De Gilden kunt u uw eigen woonwensen vervullen. Met het planten van een boom, heeft wethouder Engelvaart 17 november jl. de eerste stap gezet voor de realisatie van de wijk. Daarbij werd de naam van de woonwijk onthuld.

Flexibel in mogelijkheden

De gemeente Dronten heeft de afgelopen twee jaar veel energie gestoken om, gezien de veranderde marktomstandigheden, een passend stedenbouwkundig plan voor De Gilden fase III te ontwikkelen. Het gaat hier om de laatste fase van woonwijk De Gilden in Dronten, dat ligt tussen de huidige Wisentzone en De Gilden fase II. Het wordt een bijzondere, en flexibele, wijk met in velerlei opzichten veel ruimte. Ruimte in fysieke zin, maar ook ruimte voor bijzondere woonconcepten. De wijk wordt ingericht in ruime groene kavels waar veel projecten op mogelijk zijn en wonen naar wens kan worden ingevuld.

Bijzondere projecten

Met het vinden van interessante en bijzondere initiatiefgroepen die in deze woonwijk hun wensen willen realiseren. Tijdens de onthulling van de wijknaam is met een eerste bijzondere marktpartij de intentieovereenkomst getekend: `Wonen bij je paard'.