Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Milieuprijs

---

Rijk van de Keizer wint Ondernemers Milieuprijs

17 november 2011

Stadsdeelwethouder Paulus de Wilt (Milieu) overhandigde een cheque van vijfduizend euro aan ondernemer John Hannema. Het Rijk van Keizer is een horeca- en evenementenlocatie op kunstenaarsterrein 1800 Roeden aan het randje van de stad.

Moestuin

Het Rijk van de Keizer maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische en lokale producten, deels uit eigen moestuin. Het Rijk bottelt eigen mineraalwater. Hierdoor hebben zij zeer weinig plastic flessen in het afval. Gft-afval gebruikt het Rijk als compost in de moestuin. Het prijzengeld gebruikt Hannema om de theaterverlichting te vervangen voor energiezuinige LED verlichting.

Gedrevenheid

De juryvoorzitter Marijke Vos prees alle genomineerden voor hun gedrevenheid in milieuvriendeijk ondernemen.

De prijs is een initiatief van het stadsdeel om ondernemers te stimuleren milieuvriendelijk te ondernemen. Alle 22 deelnemende bedrijven gaven aan wat ze aan milieuverbetering hadden gedaan en nog van plan zijn te doen. Na selectie waren er vier genomineerden. De drie andere genomineerden waren marketing- en communicatiebureau de Do Good Factory, brouwerij De 7 Deugden, en Green Graffiti (outdoor reclame).

Midden in de weilanden

Het Rijk van de Keizer ligt midden in de Amsterdamse weilanden aan de Joris van den Berghweg. Kijk voor meer informatie op de website van Het Rijk van de Keizer.

---