Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 17 november 2011

Investor Day 2011 bij SNS REAAL

Vandaag, donderdag 17 november, houdt SNS REAAL haar vijfde Investor Day voor analisten en beleggers. In een reeks presentaties zullen leden van de Raad van Bestuur de strategie bespreken, evenals markt- en financiële ontwikkelingen. Strategische Update SNS REAAL blijft, ondanks de uitdagende marktomstandigheden, op zoek naar groeimogelijkheden, binnen zowel de bancaire als de verzekeringsactiviteiten, hierbij geholpen door haar "multi brand" strategie en gecentraliseerde ICT platform architectuur. Groei zal worden nagestreefd op het gebied van spaarproducten, inclusief banksparen, overlijdensrisicoverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en collectieve levensverzekeringen. SNS REAAL zal voortgaan met het uitvoeren van haar plannen om de operationele kosten te verlagen. De huidige omstandigheden op financiële markten en de economische vooruitzichten in aanmerking genomen, stelt SNS REAAL vast dat haar winstambitie voor de middellange tot lange termijn van 400 miljoen onder druk staat. Gezien de volatiele en uitdagende marktomstandigheden ziet SNS REAAL af van een nieuwe genormaliseerde winstambitie. SNS REAAL blijft zich inspannen om haar kapitaalspositie te versterken met een focus op de terugkoop van de core Tier 1 securities van de Nederlandse Staat op een verantwoorde manier, z0nder de kapitaalspositie in gevaar te brengen. Hiertoe zal het programma om 700 miljoen aan kapitaal vrij te spelen verder worden uitgevoerd, de afbouw van Property Finance worden voortgezet en wordt er gezocht de prestaties van de kernactiviteiten verder te verbeteren. Vandaag heeft SNS Bank ook een lower tier 2 omruilaanbod aangekondigd ter verbetering en versterking van de kwaliteit van het kapitaal van SNS Bank, door de creatie van core tier 1 kapitaal. Presentatieslides De slides van alle IR Day presentaties zijn vandaag beschikbaar op de website van SNS REAAL vanaf 8.30 uur CET. Webcast De Investor Day kan via een live webcast worden gevolgd op www.snsreaal.nl.

SNS REAAL Persbericht



Tijdschema (CET) 1. Strategische update 2. Afbouw Property Finance Kapitaalmanagement 3. Gelegenheid voor vragen Pauze 4. Het realiseren van onze ambities 5. Winnen, helpen en behouden van klanten 6. Verlaging kostenstructuur 7. Samenvatting 8. Gelegenheid voor vragen Einde IR Day


- Ronald Latenstein - Ference Lamp

09.00 09.40 10.20 10.40


- Ronald Latenstein - Dick Okhuijsen - Wim Henk Steenpoorte - Ronald Latenstein

11.00 11.15 11.55 12.35 12.45 13.00

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het mkb. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna 131 miljard (ultimo juni 2011) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft ongeveer 7.000 medewerkers (fte's) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Disclaimer
Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V. Als u geen persberichten van SNS REAAL wenst te ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar info@snsreaal.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
SNS REAAL Corporate Communicatie Jeroen de Graaf corporatecommunicatie@snsreaal.nl Mobiel: 06 - 18 30 65 75 Roelina Bolding corporatecommunicatie@snsreaal.nl Mobiel: 06 - 22 60 71 87 SNS REAAL Investor Relations Jacob Bosscha jacob.bosscha@snsreaal.nl Tel: 030 - 291 42 46 Victor Zijlema victor.zijlema@snsreaal.nl Tel: 030 - 291 42 47

SNS REAAL Persbericht






---- --