ICT Automatisering NV


OPERATIONELE MARGE DERDE KWARTAAL STABIEL TEN OPZICHTE VAN EERSTE HELFT 2011

11/17/2011

ICT Automatisering (ICT) maakt bekend dat de omzet in het derde kwartaal van 2011 EUR18,4 miljoen bedroeg, een daling van 11,4% ten opzichte van de omzet in dezelfde periode vorig jaar (EUR20,8 miljoen). In Nederland daalde de omzet met 6,0% van EUR15,7 miljoen naar EUR14,8 miljoen. Deze daling wordt grotendeels verklaard doordat de omzet in het derde kwartaal van 2010 positief is beïnvloed door het vrijvallen van omzet en winst op een aantal vaste prijs projecten. In Duitsland nam de omzet af met 28,3% van EUR5,1 miljoen naar EUR3,6 miljoen. Reden voor de daling in Duitsland is een sterke afname van het aantal personeelsleden in het tweede halfjaar van 2010. Ten opzichte van het eerste en tweede kwartaal dit jaar, was de omzet in Duitsland stabiel. Het aantal medewerkers in Duitsland bleef in de eerste drie kwartalen van dit jaar gelijk.

Het bedrijfsresultaat over het derde kwartaal bedroeg EUR0,8 miljoen, ten opzichte van EUR1,9 miljoen voor eenmalige posten en EUR3,9 miljoen na eenmalige posten in het derde kwartaal van 2010. Deze daling wordt verklaard door het genoemde afsluiten van vaste prijs projecten in het derde kwartaal van 2010. Bovendien is door het vertrek van een aantal medewerkers in Duitsland in de tweede helft van 2010 de uitvoering van een project onder druk komen te staan. Hiervoor is in het derde kwartaal een voorziening getroffen. ICT Duitsland heeft ook in het derde kwartaal van 2011 niet bijgedragen aan de winst. De operationele marge in het derde kwartaal kwam uit op 4,3%, vrijwel hetzelfde als in het eerste halfjaar van 2011 (4,2%).

De markt voor investeringen in IT dienstverlening en oplossingen blijft bijzonder onzeker. In Nederland is er een toenemende terughoudendheid waar te nemen voor IT investeringen. Dit was met name zichtbaar in de sector Industrial Automation. Daarnaast zet het ingezette herstel van de tarieven door de verslechterende marktomstandigheden niet door. De Automotive sector laat een positieve ontwikkeling zien die gedreven wordt door een toenemende vraag uit het Verre Oosten. De vraag naar IT professionals in deze sector steeg in het afgelopen kwartaal. In een aantal andere sectoren heeft ICT enkele projecten gewonnen waarbij we in eigen regie interessante oplossingen voor onze klanten ontwikkelen.

Als gevolg van de toenemende onzekerheid op de IT markt zien wij af van het doen van een uitspraak over de verwachte omzet en het bedrijfsresultaat over 2011.

Disclaimer - Privacy Reglement - Algemene Leveringsvoorwaarden - Algemene Inkoopvoorwaarden
Copyright © 2009 ICT Automatisering N.V. Alle rechten voorbehouden.