Marktleider in gebruikte netwerk hardware genomineerd voor prestitieuze Duitse Green IT Award

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, November 17, 2011 /PRNewswire/ --

DURABILIT ( http://www.durabilit.nl), marktleider in gebruikte netwerk hardware, is als Nederlands IT bedrijf genomineerd voor de prestigieuze 'Green IT-BB Best Practice Award 2011' in Duitsland. De 'Green IT Best Practice Award' is de meest relevante Green IT award van Duitsland. Op deze manier wordt Nederland op een positieve duurzame wijze in Duitsland vertegenwoordigt.

Green IT BB is een publiek private samenwerking tussen de Duitse overheid en meest relevante Duitse bedrijven en instellingen. Doelstelling is om Green IT te promoten en best practices onder de aandacht te brengen van CIO's, CEO's, en IT managers, zodat zij deze best practices kunnen implementeren in hun eigen omgeving.

DURABILIT is genomineerd in de categorie 'Visionaire totaal concepten in systemen en processen' voor de door DURABILIT ontwikkelde groene IT oplossingen en de Greener Network Calculator die samen ontwikkelt is met Prof. Dr. Ir. Harold Krikke van de Open Universiteit Nederland. Concurrenten om de Green IT award te winnen zijn onder andere Audi, Daimler en Deutsche Bank. De DURABILIT Greener Network Calculator geeft inzicht in hoeveel CO2 uitstoot er gereduceerd wordt, wanneer men network hardware hergebruikt in plaats van nieuwe hardware te kopen. Een CO2 uitstoot reductie van 40-90% en tegelijkertijd een reductie van 20-90% op kosten (TCO) zijn haalbaar, zonder aan kwaliteit af te doen.

"Het feit dat DURABILIT genomineerd is voor zo'n prestigieuze award in Duitsland is een teken dat ons onderzoek, de door ons ontwikkelde IT Asset Management software, oplossingen, kennis en het concept van reductie van CO2 emissie door middel van hergebruik als zeer nuttig en relevant wordt gezien. " zegt dhr. Korfmacher. DURABILIT promoot de implementatie van groene IT oplossingen, DURABILIT IT Asset Management Software en gebruik van refurbished routers en switches sinds zijn oprichting in 2005. Kleine, middel grote, en grote bedrijven en organisaties zijn klanten. Tevens geeft DURABILIT advies omtrent groene IT oplossingen en het optimaal managen van IT assets aan overheidsinstanties en bedrijven.

The Green IT-BB Best Practice Award wordt onder andere georganiseerd door Dr. Philipp Rösler, minister van economische zaken en technologie en Cornelia Rogall-Grothe, verantwoordelijk voor de IT sector binnen de Duitse overheid. DURABILIT is genomineerd door een vakjury bestaande uit de CIO van het Duitse centrum voor Lucht en Ruimtevaart, CIO van het ministerie voor het Milieu, CIO van Rehau AG, CIO van Bosch und Siemens Hausgeräte en de hoofdredacteur van de Computerwoche.

http://www.durabilit.eu

DURABILIT BV

CONTACT:

Razende Robot Reporter