Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Fietsenstallingen Geleen-Oost en Geleen Lutterade uitgebreid

Sittard-Geleen, donderdag 17 november 2011 - Bij de stations Geleen-Oost en Geleeen Lutterade levert Prorail vrijdag 18 november twee vernieuwde fietsenstallingen op. De uitbreiding van het station Geleen-Oost is meegefinancierd door de gemeente Sittard-Geleen.

De fietsenstalling in Geleen-Oost is uitgebreid met 224 fietsplaatsen tot in totaal 480 plekken. Op station Geleen Lutterade kunnen 96 fietsers meer hun fiets kwijt (nu 272 in totaal). Het aantal fietskluizen is op beide stations hetzelfde gebleven, respectievelijk 40 en 56 kluizen.

Wethouder Peter Geenen (mobiliteit) is blij met de uitbreidingen. 'De gemeente wil het gebruik van de fiets stimuleren en deze uitbreiding en opwaardering van de stationsfietsenstallingen past daar natuurlijk uitstekend bij.' Volgens de wethouder draagt het gebruik van de fiets bij aan een bereikbare stad, met als groot voordeel dat het aantal geparkeerde auto's in het straatbeeld zal verminderen. Hij zegt: 'Op dit moment neemt al gemiddeld veertig procent van de treinreizigers de fiets naar het station. Wij hopen natuurlijk dat oplevering van de fietsenstallingen meer mensen aanspoort om de fiets te pakken.'


---