Citi en The Financial Times introduceren Global Ingenuity Awards ter erkenning van leiders in opkomst die gezichtsbepalend zijn voor de stand van de toekomst

Citi, the Financial Times en INSEAD zetten innovatieve stedelijke oplossingen op het gebied van onderwijs, energie, gezondheidszorg en infrastructuur in het voetlicht

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20111117 --

Citi en The Financial Times (FT) maken de lancering bekend van de FT/Citi Ingenuity Awards: Urban Ideas in Action, een internationaal programma ter erkenning van personen die baanbrekende oplossingen hebben ontwikkeld voor stedelijke uitdagingen die positieve gevolgen hebben voor steden, burgers en stedelijke gemeenschappen op het gebied van onderwijs, energie, gezondheidszorg en infrastructuur.

Vandaag de dag woont meer dan de helft van de wereldbevolking in steden, en naar verwachting zal dit aantal in de decennia die voor ons liggen alleen maar toenemen. Als gevolg hiervan bestaat een dringende behoefte iets te doen aan de uitdagingen van de verstedelijking en oplossingen te vinden voor het moderniseren van de infrastructuur, verbeteren van de efficiëntie, verhogen van de kwaliteit van het leven en bevorderen van duurzame groei en ontwikkeling. Dit internationale programma is ontwikkeld om erkenning te geven aan leiders in opkomst die oplossingen hebben bedacht die steden helpen een betere, snellere en efficiëntere toekomst te realiseren.

“Dagelijks gebruikt Citi haar expertise in meer dan 100 landen om de uitdagingen in steden te overwinnen,” aldus Vikram Pandit, CEO van Citi. “Ons 200-jarig bestaan valt samen met de toename van het belang van steden, en het doet ons deugd erkenning te kunnen geven aan gepassioneerde mensen die ideeën hebben ontwikkeld die de groei en economische vooruitgang in deze stedelijke centra bevorderen.”

Dankzij haar wereldomvattende reikwijdte heeft Citi een uniek perspectief op de complexiteit van de stedelijke omgeving. In het kader van het project Citi for Cities en andere initiatieven werkt Citi met cliënten en partners van over de hele wereld, zowel in de openbare als particuliere sector, aan de verbetering van openbare diensten, het bevorderen van de handel, het uitbreiden van financiële inclusie en aanwenden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale, mobiele en kaarttechnologieën.

Om erkenning te geven aan leiders in opkomst die gezichtsbepalend zijn voor stedelijke centra, heeft Citi, samen met The Financial Times, de hulp ingeroepen van INSEAD, een van de meest vooraanstaande en grootste instituten voor managementopleiding met nadruk op innovatief leiderstand, om de toekenningscriteria en methodologie op te stellen.

"We verheugen ons erop samen met Citi de personen in het voetlicht te zetten die innovaties hebben geïntroduceerd die beantwoorden aan de behoeften die zijn verbonden aan versnelde verstedelijking," aldus Ben Hughes, Global Commercial Director en Deputy CEO van The Financial Times. "Geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen hebben mensen en organisaties van over de hele wereld creativiteit, vindingrijkheid en ambitie getoond bij het streven naar inspirerende oplossingen. We gaan de besten van hen een stukje erkenning geven in onze tijdschriften, online rapporten, tijdens conferenties en door toekenning van awards."

“Nieuwe uitdagingen vragen om een nieuwe denkwijze,” aldus Bruno Lanvin, Executive Director van INSEAD eLab. “We zijn er trost op met Citi samen te werken op dit internationale platform en erkenning te geven aan de grootste denkers die een bijdrage hebben geleverd aan de aanpak van de uitdaging van verstedelijking in steden van over de hele wereld.”

Toekenningsproces

Inzendingen voor de FT/Citi Ingenuity Awards worden online geaccepteerd van 17 november 2011 tot en met 26 maart 2012. Alle inzendingen worden door de FT en INSEAD beoordeeld aan de hand van de kwalificatiecriteria. Een panel van internationale experts op het gebied zal de finalisten en winnaars selecteren.

De finalisten worden bekendgemaakt in een reeks tijdschriften die in 2012 zullen worden gepubliceerd door de FT en zullen worden uitgenodigd voor regionale conferenties die gedurende het jaar 2012 zullen worden gehouden om de dialoog over uitdagingen en oplossingen voor steden met kopstukken uit de industrie te bevorderen. De winnaars van de verschillende categorieën en de mondiale winnaar zullen worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in november 2012. Het aanvraagformulier, de kwalificatiecriteria en aanvullende informatie over het programma zijn te vinden op:www.ft.com/ingenuity.

Over Citi:

Citi is een toonaangevend internationaal bedrijf voor financiële dienstverlening met circa 200 miljoen rekeninghouders dat zaken doet in meer dan 160 landen en rechtsgebieden. Citi biedt consumenten, ondernemingen, overheidsinstellingen en instituten een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder bankiersdiensten en kredietverlening aan consumenten, bankiersdiensten voor ondernemingen en beleggers, transactiediensten en vermogensbeheer. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.citigroup.com.

Meer informatie: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

Over Citi for Cities

Citi for Cities is een initiatief waarbij het beste dat Citi te bieden heeft wordt aangewend om steden te helpen de efficiëntie te verhogen, door financiering te verlenen die handel en modernisering bevordert, en door burgers toegang te geven tot diensten die de leefbaarheid en welvaart vergroten. Citi stelt zich ten doel steden te helpen bij de verwezenlijking van hun ambities met betrekking tot de belangrijkste ecosystemen die de stad gaande houden, zoals bestuur, wegen en transport, toegangshavens, energie en nutsbedrijven, werk en educatie, gezondheid en veiligheid, en regeneratie en ontwikkeling. De reikwijdte van de betrokkenheid van Citi bij steden omvat de openbare en particuliere sector, de financiële sector, en burgers en de gemeenschappen waarin ze wonen. Meer informatie: www.citiforcities.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Citi Public Affairs

Liz Fogarty, +1 212-559-0486

Ticker_symbol NYSE:C