Robert Dortmans (Key Acc.Mgr v/h jaar) signaleert trend: downselling


Robert Dortmans (Key Account Manager van het jaar) signaleert trend: downselling

Vianen, 20111117 -- Robert Dortmans, die door de Sales Management Association (SMA) verkozen werd tot Key Account Manager van het jaar 2010 en die werkzaam is bij T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom, legt in het onlangs verschenen boek ‘Verhoog je Gunfactor’ zijn geheim voor het verhogen van je gunfactor uit: downselling.

Zakenmensen kennen al de termen cross-selling - het meeverkopen van andere producten dan waarom gevraagd wordt - en upselling, waarbij bedoeld wordt het verkopen van duurdere producten dan waarom gevraagd wordt. Er is anno 2011 een nieuwe trend in zakelijk Nederland, die goed past bij het huidige economische klimaat: downselling. Dortmans, in een toelichting: ‘Om de relatie met klanten goed te kunnen houden adviseer ik om niet meer te verkopen, maar om juist samen met je klant pro-actief te zoeken naar mogelijkheden om minder gebruik van je producten of diensten te maken. In goed Engels: downselling. Dat deed ik al aan het begin van mijn loopbaan toen ik in de winkel stond. Minder kassa-aanslag, maar meer tevreden klanten die terugkomen voor een volgende aankoop. Het verhoogt de gunfactor van je bedrijf en van jezelf als zakenman’.

Producten en diensten lijken in deze tijd steeds meer op elkaar en de rol van de zakenman en zijn persoonlijke gunfactor worden daarmee steeds belangrijker.

 ‘Verhoog je Gunfactor’ door Michiel Cobben
Het boek is verschenen op donderdag 20 oktober en het eerste exemplaar is overhandigd aan voormalig premier Jan Peter Balkenende. In het boek staan niet alleen adviezen om je gunfactor te verhogen, maar bevat ook interviews met o.a. Robert Dortmans, Mark Rutte, Frits Goldschmeding, Roos Vonk en Marlies Dekkers over hun visie op de gunfactor. De boodschap van het boek is dat product, reclame en prijs in elke markt van ondergeschikt belang zijn, het is je gunfactor die bepaalt of een klant een aanbod accepteert.

Over het boek
In Verhoog je Gunfactor leer je hoe je slagvaardiger wordt zonder pusherig te zijn, aardiger wordt gevonden zonder dat je de indruk wekt dat ze over je heen kunnen lopen en bovenal hoe je succesvoller in je werk kunt zijn. Het boek bevat veel voorbeelden, interviews en handige tips van mensen die uit eigen ervaring het belang en de werking van de gunfactor kennen.

Verhoog je Gunfactor is voor iedereen die zijn producten, diensten of ideeën op een effectieve manier aan de man wil brengen en voor iedereen die anderen in beweging wil krijgen. Wie zakelijk succes nastreeft leert in dit boek het geheim achter de ontwikkeling van langdurige en waardevolle klantrelaties.

‘Spreek vanuit je hart’
Mark Rutte, minister-president

‘Vertrouwen krijgen begint met vertrouwen geven’
Frits Goldschmeding, oprichter Randstad

‘Slijmen helpt’
Prof. dr. Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie Radboud Universiteit Nijmegen

‘Blijf bij je eigen droom’
Marlies Dekkers, mode- en lingerieontwerpster

En met Ronald van Zetten (HEMA), Henk Keilman (RIG Investments), Robert Dortmans (T-Systems), Marlies van Wijhe (Wijzonol), Patricia Kuiper-Vermeer (Just2Match), Wendy Freriks (Ricoh), Dan Hill (Sensory Logic), Esmée Ficheroux (Yacht), Frank Fritsen (Petit en Fritsen) en Ruud Koornstra (Tendris).