Ondersteuningscontract (USC II) het Amerikaanse leger in Europa (USAREUR) toegekend aan KBR

HOUSTON (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20111117 --

KBR (NYSE:KBR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een hybride Firm-Fixed-Priced (FFP)/Cost-Plus-Fixed-Fee (CPFF) Single Award Task Order Contract (SATOC) toegekend heeft gekregen voor het ondersteuningscontract (USC II) het Amerikaanse leger in Europa (USAREUR). Het contract is één jaar geldig, met vier opties tot verlenging met één jaar; in totaal vijf jaar. De maximale capaciteit van het contract is geschat op $245 miljoen verspreid over de vijfjarige duur van het contract.

KBR zal basisoperatie- en ondersteunende diensten leveren aan USAREUR in hun verantwoordelijkheidsgebied (AOR), dat 51 landen beslaat. In eerste instantie zullen diensten worden geleverd in Kosovo en Roemenië. Werkzaamheden zijn onder andere taken zoals: Faciliteitenonderhoud en diensten met betrekking tot nutsvoorzieningen, troepen, operaties en bouw. Dit USC-contract is het vijfde contract in het bestaan van het programma, alle beheerd door het District Midden-Oosten en diens voorgangers.

KBR is de administrateur van het huidige USC-contract en heeft sinds 1995 onophoudelijk voor deze klant in de Balkan gewerkt. Momenteel levert KBR diensten in Kosovo, Roemenië en Duitsland onder het USC-contract.

“Ik ben blij dat KBR is geselecteerd om haar diensten te blijven leveren voor de Amerikaanse strijdmachten in Europa”, aldus Mark Williams, Group President van de afdeling Infrastructure, Government & Power. “Dit contract is in lijn met de doelstelling van KBR North American Government & Logistics (NAGL) om de positie van het bedrijf binnen de ondersteuningsmarkt van het Amerikaanse Ministerie van Defensie buiten de continentale Verenigde Staten (OCONUS) te gebruiken door KBR’s administrateursstatus voor dit BOS-contract te handhaven. Het ondersteunt tevens ons doel om de OCONUS rampenwerkzaamheden uit te breiden nu diensten overal in de USAREUR AOR geactiveerd kunnen worden.”

KBR heeft bijgedragen aan het militaire succes in de regio als gevolg van de oorspronkelijke troepeninzet door het Ministerie van Defensie bij een snelle rampenmissie naar de huidige ondersteuningsoperaties. De omvang van de werkzaamheden onder het nieuwe contract zijn niet wezenlijk veranderd ten opzichte van het huidige contract, met de belangrijke uitzondering dat Afrika nu niet meer tot het AOR behoort.

KBR is een wereldwijd engineering-, bouw- en dienstenbedrijf dat ondersteuning biedt aan markten voor energie, koolwaterstof, overheidsdiensten, mineralen, civiele infrastructuur, energie, industrie en commercie. Ga voor meer informatie naar www.kbr.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
KBR
Sharon Bolen, Directeur, Bestuur, +1 713-753-7615
mediarelations@kbr.com
of
Rob Kukla, Jr., Directeur, Investeerderrelaties, +1 713-753-5082

investors@kbr.com

Ticker_symbol NYSE:KBR
ISIN US48242W1062