Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 21 september 2011

PLAY INTERNATIONAL MUSIC+FILM FESTIVAL: EERSTE TITELS EN NAMEN BEKEND

Artist in Focus Don Letts / INNI - Sigur Rós / PLAY partners: IDFA, Go Short en Submarine Channel / The B-movie Orchestra

De eerste filmtitels en namen voor PLAY International Music+Film Festival 2011 zijn bekend. Met de Britse Grammy Award winnaar, documentairemaker en muzikant Don Letts heeft PLAY een bijzondere Artist in Focus in huis gehaald. Ook bevestigd is de vertoning van de bijzondere concertfilm INNI over de IJslandse post-rockband Sigur Rós. Muzikale en filmische bijdragen komen van The B-movie Orchestra. De datum voor de start kaartverkoop wordt binnenkort bekend gemaakt.

De eerste editie van PLAY vindt plaats van 17 - 20 november in de Melkweg in Amsterdam. PLAY vertoont muziekfilms: speelfilms en documentaires, maar ook concertregistraties, korte films en muziekvideo's. Binnen de programmering wordt veel aandacht besteed aan de cross-over tussen film en muziek. Naast de filmvertoningen vinden diverse concerten en optredens plaats.

Artist in Focus voor de eerste editie is Don Letts, DJ van de eerste punkclub in Londen, de man die reggae en punk samen bracht en deze periode bovendien op een unieke manier in beeld wist te brengen. Regisseur Vincent Morisset maakte de bijzondere concertfilm INNI over de IJslandse punkband Sigur Rós. INNI ging tijdens het filmfestival in Venetië in première en is tijdens PLAY in de Melkweg te zien. The B-movie Orchestra brengt een combinatie van muziek en B-film op het podium, of naar eigen zeggen: 'Funky bigband psycho-beat for erotic thrilling fiction'.

Voor de eerste editie is PLAY de samenwerking aangegaan met verschillende organisaties en festivals uit de film- en muziekwereld. In samenwerking met IDFA presenteert PLAY tijdens het festival een documentaireprogramma waarin de beste muziekdocumentaires van het jaar worden vertoond. De films uit de gezamenlijke programmering zullen zowel in de Melkweg als op de IDFA-locaties te zien zijn. Het internationale korte filmfestival Go Short en PLAY vormen samen het verzamelprogramma Rocking Shorts!, met een prachtige selectie internationale korte muziekfilms, animaties, korte documentaires en onconventionele muziekvideo's. Met Submarine Channel presenteert PLAY een programma dat de evolutie van de 'klassieke' muziekvideo onderzoekt en vergelijkt met hedendaagse gecompliceerde interactieve apps en crowd-sourced projecten.. Een selectie van de meest baanbrekende releases zal voor het eerst vertoond worden op het witte doek.

Het programma van PLAY zal de komende weken verder worden uitgebreid. www.playfestival.nl

PLAY wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam en SNS Reaal Fonds