Ingezonden persbericht


Nominaties SponsorRing 2011 bekend
Record aantal van liefst 56 inzendingen

Amsterdam, 6 oktober - De Stichting SponsorRing heeft de nominaties bekend gemaakt voor de SponsorRing 2011.

De SponsorRing 2011 wordt dit jaar uitgereikt in vijf categorieën: Entertainment, Maatschappij, Media, Sport en Innovatie. Daarnaast worden de Sponsor Personality van het Jaar en de Sponsor van het Jaar gekozen. Omdat er geen inzendingen in de categorie Kunst waren, zijn er geen nominaties in deze categorie. Er zal dit jaar dus geen SponsorRing Kunst worden uitgereikt. De nominaties voor de Telegraaf Publieks Prijs worden later bekend gemaakt.

KPN en Rabobank zijn als enige met twee verschillende cases genomineerd. KPN in de categorieën Sport en Maatschappij en Rabobank in Maatschappij en Innovatie. De cases Vodafone en The Voice of Holland (RTL4) en Walibi en NickHits (Nickelodeon) zijn in twee categorieën genomineerd. RTL is bij vier nominaties betrokken, waarvan een als sponsor zelf.

Met 56 inzendingen is dit jaar een record aantal cases ingezonden voor de SponsorRing. De meeste cases zijn ingezonden in de categorie Media (18), op de voet gevolgd door Sport (15). Dat er opnieuw meer cases zijn ingezonden is zeker knap te noemen omdat dit jaar een strakker inzendformulier moest worden gebruikt waarin veel informatie over doelstellingen en effectiviteit werd gevraagd. Dit jaar heeft het bestuur van de Stichting SponsorRing weer erg veel aandacht besteed aan het professionaliseren van de jureringsprocessen en procedures.

De SponsorRingen worden op 17 november uitgereikt tijdens een feestelijke avond in NH Grand Hotel Krasnapolsky. De presentatie is wederom in handen van Humberto Tan. Overdag vindt in Krasnapolsky traditioneel het Sponsorcongres van SponsorTribune plaats. Kaarten voor de uitreiking en congres zijn te bestellen op www.sponsorring.nl.

De complete lijst met nominaties SponsorRing 2011:

Sport
Amstel en de Amstel Gold Race
ING en KNVB (Nederland Voetballand)
KPN en KNSB (Samen gaan we mooie tijden beleven)
Liga en Team Liga
Skoda en wielrennen

Maatschappij
Hema en Natuurmonumenten (Kom mee naar buiten op avontuur.......) KPN en Het Mooiste Contact
Fonds Rabobank en Ride For the Roses
RTL Nederland en Unicef (Honger. Je moet er niet aan denken)

Media
Lay's en Maak de Smaak (RTL4)
NH Hoteles en Q-Hotel (Q-Music)
Vodafone en The Voice of Holland (RTL4)

Entertainment
Hi en Hi Chill&Charge (Lowlands, Pinkpop)
Seat en Seat's Next DJ
Shell en de AutoRAI
Walibi en NickHits (Nickelodeon)
Ziggo en Ziggo Under Construction Concert

Innovatie
Rabobank en Rabosport.nl
Vodafone en The Voice of Holland (RTL4)
Walibi en NickHits (Nickelodeon)


- - - - - - - - einde persbericht - - - - - - - - - -




Ingezonden persbericht