Ingezonden persbericht


Noxx en Theater aan de Stroom slaan de handen in elkaar.

Twee allochtone jongens en twee meisjes van gemengde origine maken samen een uitstap naar de kust. Wat een volmaakte dag moet worden, eindigt in een nachtmerrie, die hun levens compleet overhoop haalt. Een van hen is dood, twee zijn aangehouden en de vierde is aan het herstellen van steekwonden. Het is de taak van een politiepsycholoog om uit te vinden wat er gebeurd is.

Dat is in het kort de inzet van Lutz Hübners dynamische theaterstuk over jongeren in een multiculturele maatschappij en de botsing van hun opvattingen. Het verhaal veroorzaakte wegens de gelijkenis met waargebeurde feiten bij zijn première in Duitsland (2005) een heftige controverse, waardoor de opvoering ervan een tijdlang verboden werd. Vorig seizoen kende het een succesvolle revival in Groot-Brittannië. Theater aan de Stroom en de fluistercompagnie, in samenwerking met Noxx brengen de Vlaamse bewerking van dit beklijvend en confronterend drama, dat zowel jong als oud zal aanspreken.

Oscargenomineerd cineast Guy Thys tekent samen met Eric Kerremans voor de regie. Zij beloven er een flitsende, multimediale voorstelling van te maken die niemand onberoerd zal laten.

Noxx ziet in de Vlaamse creatie van dit successtuk een opportuniteit om het nachtleven in een ander daglicht te plaatsen en de discotheek als uitgaansgelegenheid te profileren als een onbevooroordeelde ontmoetingsplaats voor jongeren van alle culturen. Om de authenticiteit in het stuk in alle opzichten door te trekken, doet Theater aan de Stroom een beroep op de expertise van Noxx voor wat betreft de muziekkeuze.

Op donderdag 17 november om 20u15 wordt een unieke voorstelling gepland waarbij de toeschouwer nadien vanuit Theater aan de Stroom met een shuttle zal worden overgebracht naar discotheek Noxx waar hij het nachtleven kan induiken! Tickets verkrijgbaar via www.onti.be of via de site van Noxx.