Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 oktober 2011

FILM- EN MUZIEKPROGRAMMA PLAY BIJNA ROND
MET HAPPY CAMPER, U2, JOOST VAN BELLEN EN HENNY VRIENTEN

PLAY, het nieuwe, internationale muziek+film festival in de Amsterdamse Melkweg, maakt met toevoeging van een documentaire over U2 als slotfilm en wereldpremières van films over Happy Camper en CCC Inc. zo goed als compleet. Andere namen die het affiche van PLAY opluisteren zijn de band Finn Silver, de Top 3 Beste Muziekfilms van Anton Corbijn, A Night With Bram van Splunteren, en een interviewserie met onder andere Henny Vrienten en Joost van Bellen. De eerste editie van PLAY vindt plaats van donderdag 17 t/m zondag 20 november 2011.

The PLAY List
PLAY is verheugd om een tweetal wereldpremières te mogen bekendmaken. Allereerst 'Terug naar Neerkant', een documentaire over CCC Inc., die in 1970 neerstreek in het katholieke Brabantse Peeldorp Neerkant om daar in een boerderij te gaan wonen - tot ongeloof van de dorpsbewoners. Daarnaast de film over Happy Camper, vol met muziek en animatie. Aan deze unieke droomwereld, onlangs bekroond met een Edison, leverden o.a. Tim Knol en Ricky Koole een bijdrage. Een aantal leden van Happy Camper verzorgt na de filmvertoning een kort optreden. Deze films maken onderdeel uit van het programma 'The PLAY List', evenals 'U2: Down from the sky', de slotfilm van het festival.

Anton Corbijn & Bram van Splunteren
Fotograaf en filmmaker Anton Corbijn heeft voor PLAY zijn top 3 beste muziekfilms samengesteld met The Harder They Come (speelfilm met Jimmy Cliff), Dig! (documentaire over The Brian Jonestown Massacre en The Dandy Warholes) en The Last Waltz (concertregistratie van Martin Scorsese van laatste optreden van The Band). Op zondag sluit PLAY af met onder andere A Night With Bram van Splunteren waarin, in het bijzijn van de filmmaker, een aantal klassieke muziekdocumentaires van zijn hand worden vertoond. Met onder andere The Red Hot Chili Peppers en Urban Dance Squad.

Henny Vrienten en Joost van Bellen
Ter aanvulling van het festivalprogramma presenteert PLAY een serie interviews met speciale gasten uit de Nederlandse muziek- en filmwereld geleid door Leon Verdonschot, Menno Pot en Norbert Pek. Muzikant en filmmuziekcomponist Henny Vrienten en de Amsterdamse dj en organisator Joost van Bellen komen hun favoriete muziekfilmfragmenten vertonen en lichten hun keuze toe. PLAY organiseert ook een debat over film- en muziekrechten met onder meer filmmaker Jeroen Berkvens, Jesse Hofhuis (Hofhuis Alkema advocaten) en Mark van den Oever (Copyright Control Music Consultancy) naar aanleiding van de film 'Copyright Criminals'.

PLAY International Music+Film Festival
De eerste editie van PLAY International Music+Film Festival vindt plaats van 17-20 november in de Melkweg in Amsterdam. PLAY vertoont muziekfilms: speelfilms en documentaires, maar ook concertregistraties, korte films en muziekvideo's. Naast de filmvertoningen vinden diverse concerten plaats, al dan niet in wisselwerking met festivalfilms. Naast bovengenoemde programma's heeft PLAY i.s.m IDFA een internationale competitie voor muziekdocumentaires samengesteld. Ook biedt het festival podium aan een drietal shorts- en muziekvideoprogramma's in samenwerking met Job de Wit, Submarine en Go Short uit Nijmegen. Eerder bevestigde optredens: Members of Morphine, The B-Movie Orchestra, Phife Dawg (A Tribe Called Quest), Bob Forrest (Thelonious Monster) en Lucky Fonz III. Artist in Focus: v: filmmaker en dj Don Letts. Voor meer festivalinfo zie www.playfestival.

De kaartverkoop voor alle muziekprogramma's is reeds gestart. Het filmprogramma komt eind oktober in de voorverkoop. De kaartverkoop voor de concertfilm 'INNI' van Sigur Ros is reeds gestart. Kaarten via www.melkweg.nl en www.playfestival.nl

www.playfestival.nl

PLAY wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam en SNS Reaal Fonds



Ingezonden persbericht