Ingezonden persbericht


Persbericht

Tentoonstelling in Galerie Atelier Herenplaats,17 november 2011 t/m 15 januari 2012

Who Am I #5

Vanaf 2003 organiseren we om de twee jaar een "Who Am I" Grafiek tentoonstelling in samenwerking met de Grafiek afdeling van De Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Het thema Who Am I is zo persoonlijk, dat kunstenaars van Atelier Herenplaats zich daar met hun grafiek, prima in kunnen voegen. Grafiek is een techniek die in oplage wordt gedrukt en past goed bij de laatste maanden van het jaar. Het is leuk, mooi en ook voordeliger om grafiek als cadeau te geven en bijzonder om te ontvangen.

Galerie Atelier Herenplaats is gespecialiseerd in Outsider Art en neemt hiermee een unieke plaats in de Rotterdamse kunstwereld. In 20 jaar heeft Herenplaats zijn naam gevestigd en zijn vele kunstprojecten, waaronder uitwisselingen en samenwerkingen met andere kunstenaars en exposities in binnen - en buitenland gerealiseerd.

Herenplaats is trots om deze 5de Who Am I tentoonstelling tijdens haar 20-jarig jublileum te mogen presenteren. Who Am I #5 toont grafiek van zes kunstenaars van Atelier Herenplaats, maar ook van studenten/docenten van De Willem de Kooning Academie, The Art Institute of Boston (Lesley University) en Ecole Nationale Superieure des Beaux- Art uit Parijs.

Na deze tentoonstelling, zal het werk ook in 2012 in Parijs worden geëxposeerd. De 5e jubileum tentoonstelling zal vergezeld gaan met een catalogus waarin alle tentoongestelde werken worden afgebeeld. De teksten zijn zowel in het Nederlands, Frans en Engels afgedrukt. Prijs 10 euro.

De officiële feestelijke opening vindt plaats op donderdag 17 november 2011 om 17.00 uur door drs. Richard Ouwerkerk voormalig directeur Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Locatie: Galerie Atelier Herenplaats, Schiedamse Vest 56-58, 3011 BD Rotterdam. Telefoon: +31 (0) 10 214 11 08 / www.herenplaats.nl. Entree: gratis

Rotterdam, 18 oktober 2011

---

Noot voor redactie,