Ingezonden persbericht


Amsterdam, 3 november 2011

SOLISTEN THE ROYAL BALLET AANWEZIG BIJ 16e BALLETGALA DANSERSFONDS '79


* Solist Federico Bonelli eenmalig terug in Het Muziektheater Amsterdam
* solo La Morte del Cigno toegevoegd aan het programma

Federico Bonelli en Hikaru Kobayashi, solisten van The Royal Ballet, zullen een duet dansen tijdens het 16e Balletgala van Stichting Dansersfonds '79 op donderdag 17 november 2011 in Het Muziektheater Amsterdam.

Nieuw toegevoegd aan het programma is de solo La Morte del Signo van choreograaf Mauro Candia, uitgevoerd door Zachary Chant van het Arnhemse gezelschap Introdans.

Federico Bonelli was van 1999 tot 2003 verbonden aan Het Nationale Ballet waar hij in 2002 werd bevorderd tot eerste solist. In 2003 zette hij zijn succesvolle carrière voort als principal bij The Royal Ballet. Bonelli, altijd zeer geliefd bij het Nederlandse publiek, keert nu eenmalig terug op het podium van Het Muziektheater Amsterdam. Samen met eerste soliste Hikaru Kobayashi, eveneens een voormalig danser bij Het Nationale Ballet, danst hij een duet uit The Sleeping Beauty.

In aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin zijn er verder optredens door solisten van Het Nationale Ballet, het Stuttgarter Ballet met Marijn Rademaker, Introdans en leerlingen van het Koninklijk Conservatorium. Het eerder aangekondigde duet door solisten van de Ballet de l'Opéra national de Paris is komen te vervallen.

Het 16e Balletgala van Stichting Dansersfonds '79 is opgedragen aan Ton Wiggers, mede-oprichter en algemeen directeur van het Arnhemse dansgezelschap Introdans. De opbrengst van de benefietavond komt ten goede aan Stichting Dansersfonds '79. Doel van de stichting is om nieuw, aanstormend danstalent te stimuleren en personen te eren die hun diensten in de danskunst hebben bewezen.

Voorstellingsdatum
Donderdag: 17 november 2011 - 20.15 uur

Toegangsprijzen
Kaarten: ¤ 115,-- | ¤ 80,-- | ¤ 45,-- | ¤ 30,--

Kaartverkoop
Het Kassa-bespreekbureau van Het Muziektheater, Amstel 3, Amsterdam, De AUB Ticketshop, Leidseplein 26, Amsterdam
Online kaarten bestellen via: www.muziektheater.nl en www.uitburo.nl

Telefonisch reserveren
Het Muziektheater: 020 - 6 255 455.

*** einde persbericht ***

Noot aan de redactie
Voor meer informatie, foto's en interviews:
Richard Heideman
manager media & special events Het Nationale Ballet, tel: (020) 551 82 42
e-mail: richardh@het-ballet.nl

Meer info

Neem voor meer informatie contact op met:
richardh@het-ballet.nl