Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 4 november 2011

Boekpresentatie tijdens congres De 60%-maatschappij

Volgende week donderdag 17 november 2011 staan inspirerende sprekers op het programma in De Nieuwe Kerk te Den Haag. Op het congres "De 60%-maatschappij. Einde aan de talentverspilling" wordt naast het 20 jarig bestaan van de B&A Groep gevierd, ook het gelijknamige boek gepresenteerd.

Sociaal geograaf en auteur van het boek, Jaap Geerlof van de B&A Groep, vindt dat elk individu zijn eigen unieke pad moet bewandelen. We benutten maar zo'n 60 procent van de talenten in onze samenleving en dat is zowel in economisch als in humanitair opzicht doodzonde. Iedere Nederlander zou de kans moeten krijgen om zijn 'geboorteprogramma' te verwezenlijken, maar dat lukt een groot deel niet of nauwelijks. Ons land telt 1 miljoen werkwillenden zonder baan. En parttimers die meer willen werken, 25 procent van de werknemers doet werk onder zijn niveau. Opgeteld betreft dit meer dan 40 procent van werkzame beroepsbevolking. Wat is er aan de hand? Daarover gaat De 60%-maatschappij.

Over het congres
Volgende week donderdag 17 november 2011 staan inspirerende sprekers op het programma in De Nieuwe Kerk te Den Haag. Onder leiding van Karel van de Graaf, komen sprekers als Maarten van der Weijden, Maarten Zweers en Alex Brenninkmeijer aan bod en het boek "De 60%-maatschappij. Einde aan talentverspilling" van Jaap Geerlof wordt gepresenteerd. Daarnaast wordt er een debat op hoog niveau gevoerd met Diana Monissen, Voorzitter Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar en Lobke van der Meulen, directeur van De Kafka Brigade.

Het volledige programma is na te lezen op www.de60%maatschappij-congres.nl

Over de B&A Groep
B&A is een bedrijf dat samen met overheden en aanverwante organisaties maatschappelijke vraagstukken aanpakt en oplost. Wij zijn niet alleen actief als adviseur, maar ook als uitvoerder. Daarbij gaan wij bedrijfsmatig te werk met het maatschappelijk resultaat voor ogen. B&A bestaat uit drie werkmaatschappijen die elkaar versterken en aanvullen. Zij delen hun kennis en wisselen ervaringen uit: meer maatschappelijk resultaat voor minder geld.

----------