Ingezonden persbericht


Hilversum, 10 november 2011
STATE AWARDS LIVE OP 101.TV EN 3 ON STAGE BIJ BNN

PHIFE DAWG (A Tribe Called Quest). Credits: Steve Rutherford.

UNIEK OPTREDEN PHIFE DAWG (A TRIBE CALLED QUEST) IN NIEUWE OOGST IN ROTTERDAM

Welke Nederlandse hiphopper is de Beste Artiest van 2011? Op deze en nog tien andere vragen krijgt de Nederlandse muziekscene antwoord bij de uitreiking van de State Awards tijdens Buma Rotterdam Beats. Wie geen kaartje heeft hoeft niets te missen, want op donderdag 17 november zijn vanaf 21.00 uur alle optredens en uitreikingen live vanuit de luie stoel te zien op 101.TV. Een samenvatting van de hoogtepunten, aangevuld met filmpjes van een aantal van de genomineerde artiesten is zaterdagavond 19 november vanaf 01.00 uur te zien in 3 On Stage bij BNN op 3.

Naast het uitreiken van de State Awards zijn er optredens van een aantal grootheden uit zowel de Nederlandse als de internationale hiphopwereld. Phife Dawg van A Tribe Called Quest komt speciaal uit New York voor een exclusief optreden in Nieuwe Oogst. Uit Nederland zijn er optredens van Extince, Zwart Licht XL, Nouveau Riche, Sjaak & Appa, Boef en de Gelogeerde Aap, Kraantje Pappie, Ziggi, NoizBoiz, Skinto en Kleine Viezerik & Willeke Alberti.

Kleine Viezerik, De Jeugd Van Tegenwoordig & Hydroboyz zijn ieder met vier nominaties het meest genomineerd. Meer dan 7000 stemmers hebben hun stem laten gelden in de categorieën: Beste Artiest, Groep, Single, Album, Clip, Live Act, DJ, Producer, Mixtape, Nieuwe Revu's Rookie of the Year en de 101Barz Award. De uitreiking van de State Awards wordt gepresenteerd door State Magazine en mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma tijdens Buma Rotterdam Beats. Voor meer informatie over de State Awards check stateawards.nl, statemagazine.nl en bij State Magazine op Facebook en Twitter.




Ingezonden persbericht