Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
10 november 2011

CdK Cornielje bezoekt 'Vragender Integraal Duurzaam' Ontmoeting met gemeenteraad onderdeel van bezoek

Volgende week donderdag, 17 november, brengt de heer Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, een werkbezoek aan Oost Gelre. Onderdeel van het werkbezoek is een rondetafelgesprek in Vragender over het thema duurzaamheid.

Aan het rondetafelgesprek nemen twaalf afgevaardigden van diverse instellingen en bedrijven deel. Belangstellenden kunnen het gesprek volgen en worden waar mogelijk in de discussie betrokken. De bijeenkomst in 'De Bult' aan de Kapelweg 17 in Vragender begint om 14.45 uur en duurt een uur.

Na afloop gaat de heer Cornielje naar het Stadhuis in Groenlo voor een ontmoeting met de raad. Ook deze bijeenkomst in de raadzaal is voor het publiek toegankelijk en begint om 16.15 uur.

Vragender Integraal Duurzaam
Vragender realiseert zich dat de leefbaarheid in kleine kernen sterk onder druk staat. Dit kan gevolgen hebben voor de lokale basisschool, het vasthouden van jonge mensen en ondernemers. In Vragender is in 2009 een ondernemersvereniging opgericht. Meer dan 100 MKB-ondernemers en agrariërs werken hierin nauw samen. De ondernemersvereniging is de motor achter het project 'Vragender Integraal Duurzaam'. Dit project laat Vragender ontwikkelen tot een innovatieve, creatieve broedplaats van duurzame ontwikkeling.