Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 november 2011

Gilles Peterson trapt Havana Cultura Tour af in Sugar Factory BBC's bekendste radio dj presenteert Cubaanse all-star band met Roberto Carcassés, Danay Suarez en Edrey

Sugar Factory heeft de primeur van de Havana Cultura Tour met niemand minder dan Gilles Peterson. Deze 'sugardaddy' van kwaliteitsjazz, soul, dubstep en house start zijn Europese tour in zijn favoriete Amsterdamse club. Op donderdag 17 november presenteert hij de door hem samengestelde All-Star Cubaanse band, die een stroom aan cross-over ritmes ten gehore zal brengen. Met deze tour brengt de muziekkenner het hart van Havana's muzikale underground scene naar Europa.

Havana Cultura Tour
De sterren van de Havana Cultura Tour zijn souldiva Danay Suarez, wereldbekend pianist Roberto Carcassés en Edrey van de hype rapgroep Ogguere. Gilles Peterson host het nachtconcert en klimt ook zelf, samen met collega en vriend Simbad, achter de draaitafels.

Sugar Factory is zeer vereerd met de komst van Gilles en consorten. 'Gilles Peterson is voor vele muziekliefhebbers een voorbeeld. Zijn muzikaal en persoonlijk aura past perfect bij de vibe van Sugar Factory. We vinden het dan ook een grote eer om Gilles en zijn artiesten voor de tweede maal dit jaar in Sugar Factory te mogen ontvangen, en dan ook nog voor de kick-off van zijn Europese tour!', aldus Myra Driessen, creatief directeur Sugar Factory.

Liefde voor Cuba op nieuwe Havana Cultura CD
Bij dit nachtconcert wordt tevens de bijbehorende CD gepresenteerd:'Gilles Peterson Presents 'Havana Cultura: The Search Continues'. Op dit nieuwste album van de Havana Cultura collectie komt de liefde van Gilles voor Cuba en haar muzikale mengelmoes terug.

Gilles vertelt: 'De laatste drie jaar heb ik regelmatig Havana bezocht en ben ik verliefd geworden op deze fascinerende, buitengewone stad. Ik begin maar net te begrijpen hoe diep de muziek geworteld zit in de zielen van de mensen daar... de drum is hun hartslag.'

Muzikale mengelmoes
De Havana Cultura band zal in Sugar Factory de muzikale essentie van het nieuwe album ten gehore brengen. Op dit album dichten diverse muzikanten, vocalisten en rappers de kloof tussen jazz, soul, traditionele Cubaanse ritmes, reggaeton en hiphop. Deze echte Cubaanse artiesten springen moeiteloos van rumba naar dansbare piano via hiphop naar oude soul.

Het nieuwe Havana Cultura album komt half november uit. Na Sugar Factory gaat de tour verder naar onder andere Parijs, Berlijn en Istanbul.

Gilles Peterson Havana Cultura
Europese tour, November 2011:

17 november - Sugar Factory - Amsterdam
Lijnbaansgracht 238, Amsterdam 23.00 - 04.00
Entree: ¤ 12,50,-

19 november- Electric Brixton - London
21 november - La Machine - Paris
25 november - Gretchen - Berlin
26 november - Babylon - Istanbul

www.sugarfactory.nl
www.havana-cultura.com
www.gillespetersonworldwide.com