Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB: Meld glibberige wegen via gladheidsmelder.nl

Den Haag, 17 november 2011

Met de winter in aantocht krijgt Nederland weer te maken met gladde wegen en paden. Vaak wordt er gewaarschuwd voor plaatselijke gladheid maar waar dat precies is, dat is vaak onduidelijk. De ANWB wil kijken of leden elkaar willen helpen de plaatselijke gladheid overzichtelijk te maken. Daarom introduceert de ANWB de gladheidsmelder. Via de (mobiele) website gladheidsmelder.nl of Twitter (#gladheidsmelder) kan iedereen gladde plekken melden en daarbij een onderscheid maken tussen stoep, fietspad en weg.

Gladheidsmelder.nl maakt gebruik van Google maps zodat direct zichtbaar is waar het glad is. De site is ook mobiel beschikbaar zodat onderweg op basis van huidige locatie gladheid kan worden doorgegeven of naar meldingen gezocht kan worden. Op basis van deze info kan een reis worden uitgesteld of een ander vervoermiddel worden gekozen wat hopelijk leidt tot minder blikschade of valpartijen.

De gladheidsmelder is één van de initiatieven die de ANWB deze winter inzet om samen met haar leden goed voorbereid de winter in te gaan. Kijk voor meer informatie op gladheidsmelder.nl




Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB