Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN
OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 15 november 2011

Punt nr.

1.

Omschrijving
Adviesnota BVJZ inzake beslissingen op bezwaarschriften van de families Wijma, SibmaBanga en Kempenaar- Okkema tegen een omgevingsvergunning voor het kappen van 38 linden aan de Kuipersweg te Buitenpost.

Beslissing
Naar aanleiding van de bezwarenschriften van de families Wijma, Sibma- Banga en Kempenaar- Okkema tegen een omgevingsvergunning voor het kappen van 38 linden aan de Kuipersweg te Buitenpost heeft het college besloten om het bestreden besluit niet te herroepen, maar wel de motivering aan te vullen. Het College wijkt af van het advies van de welstandscommissie, opdat de vergunning verleend kan worden. In de begrotingsraad is melding gemaakt van meevallende inkomsten bij het inkomensdeel van de WWB. De raad wordt nader geïnformeerd middels het toezenden van een memo. Het college heeft besloten om de heer Windstra aan te schrijven om ons recht van reed over zijn erf naar onze percelen Surhuizum C 1541, 1542 en 1543 te respecteren. Het college heeft besloten aan M.J. Nauta te Haren en R.Y. Nauta te Bilthoven gezamenlijk een tegemoetkoming in schade toe te kennen van 7.720, - als gevolg van inwerking treden van het bestemmingsplan `Partiële herziening bestemmingsplan Drogeham, Tillewei 11a'. Het wettelijk recht van 300, - wordt terugbetaald. Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan een principeverzoek voor de nieuwbouw van een woning aan de Wopkeloane te Harkema.


2.


3.

Adviesnota RTV inzake gewijzigde omgevingsvergunning de Kolk 15 te Surhuisterveen. . Adviesnota SLM inzake raadsmemo over inkomsten werkdeel WWB.


4.

Adviesnota ROR inzake toegang afdwingen tot gemeente eigendommen.


5.

Adviesnota RBO inzake Kenniscentrum voor Overheid en Bestuur over aanvraag tegemoetkoming in schade van de erven Nauta met betrekking tot perceel Tillewei 24 te Drogeham.


6.

Adviesnota RBO inzake principeverzoek oprichten van een nieuwe woning aan de Wopkeloane te Harkema.

Telefonische informatie over de bovengenoemde besluiten is verkrijgbaar bij de hieronder vermelde leden van het college van burgemeester en wethouders via telefoonnummer 0511-548267/548145). Telefonische informatie wordt gegeven door: Wnd. Burgemeester P. Adema Wethouder K.H. Antuma Wethouder J. Lammers Wethouder M. van der Veen over besluit puntnummer: 1 3 2, 4, 5, 6, 7 en 8 -

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1385 openbare besluitenlijst 15 november 2011 (2).doc


-2-


7.

Adviesnota RTV inzake volmacht t.b.v. de provincie Fryslân voor gemeenschappelijke uitvraag `beheer en onderhoud bodeminformatie'.


8.

Adviesnota RTV inzake Fries Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid (FUEV) 2011-2014.

Het college stemt in met het geven van volmacht aan de provincie Fryslân om namens de gemeente uitvraag te doen voor het beheer en onderhoud van bodeminformatie onder de `algemene voorwaarden voor dienstverlening' van de provincie Fryslân. Het college heeft ingestemd in met het Fries Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid 2011-2014 (FUEV) en de samenwerkingsovereenkomst externe veiligheid Fryslân 2011-2014 en heeft mandaat verleend aan wethouder J. Lammers voor het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst externe veiligheid Fryslân 201-2014.

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1385 openbare besluitenlijst 15 november 2011 (2).doc

---- --