Ingezonden persbericht


Den Haag, 17 november 2011

Nieuwe taalkronkel-bloemlezing: Man schiet niet in knie
* Grappigste taaluitglijders uit de media gebundeld
* Aanleiding: populaire Onze Taal-rubriek viert 20-jarig jubileum

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van 'Ruggespraak', de populaire rubriek uit het tijdschrift Onze Taal, verschijnt deze week de bloemlezing Man schiet niet in knie. Daarin zijn de allergrappigste taalkronkels verzameld die de afgelopen jaren in die rubriek werden gepubliceerd.

Iedere maand ontvangt de Onze Taal-redactie van de 32.000 lezers stàpels knipsels met de meest uiteenlopende tekstuele uitglijders. De grappigste komen terecht in de befaamde rubriek 'Ruggespraak', achter op het tijdschrift. En de leukste dààruit werden geselecteerd voor deze nieuwe uitgave.

Man schiet niet in knie is de opvolger van het in 2004 verschenen Door rood en spook gereden. Hein de Kort verzorgde de illustraties en in luchtige kaderteksten wordt de taalkundige achtergrond van de meeste misgrepen kort uitgelegd.

Voorbeelden

'Reptielen spotten met Staatsbosbeheer', 'Help het reumafonds bestrijden', 'Vrouwen ontvangen liever post dan mannen' ... Meer voorbeelden uit de bundel zijn te vinden opp www.onzetaal.nl/nietinknie.

Het Genootschap Onze Taal

Het Genootschap Onze Taal bestaat dit jaar 80 jaar en is met 32.000 leden de grootste vereniging van taalliefhebbers ter wereld. Met een eigen tijdschrift, gratis nieuwsbrieven, taaladvies, de website www.onzetaal.nl én boeken als dit wil Onze Taal het enthousiasme voor en de kennis van de Nederlandse taal vergroten.

Bestelgegevens

Man schiet niet in knie (gelijmd, 96 blz.) verschijnt bij uitgever Bekking & Blitz. Prijs: ¤ 9,95. ISBN 978 90 6109 3503.




Ingezonden persbericht