Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Inbraak in bedrijfsverzamelgebouw            |
Bij een inbraak in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Havenstraat in Doetinchem is onder meer een buitenboordmotor en een televisie gestolen.

De inbraak werd dinsdagmiddag 15 november bij de politie gemeld. Het is niet duidelijk wanneer precies de inbraak heeft plaatsgevonden. Er was een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011161228 (aanpassing n.a.v. bericht van gisteren)

|     |Winterswijk - Brutale diefstal uit woning                 |
Uit een woning aan de Bilderdijkstraat in Winterswijk zijn woensdagmiddag 16 november meerdere sieraden gestolen. Het is nog niet bekend hoe men binnen gekomen is.

De bejaarde bewoonster trof rond 16.15 uur bij thuiskomst een onbekende man in haar deuropening aan. Deze nam direct de benen, nog voordat de vrouw hem kon aanspreken. Vervolgens zag de bewoonster nog drie vrouwen haar woning uitkomen. De oudere vrouw was zodanig onder de indruk, dat ze de vrouwen niet kon tegen houden. Later ontdekte zij dat er sieraden uit haar woning waren verdwenen.

Het signalement van de man luidt; leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte ongeveer 1.65 m., kort donker haar met een licht getinte huidskleur. Verder droeg de man een donkere jas en een zwarte tas. Eén van de vrouwen had donkerblond tot bruin haar dat zij in een vlecht droeg. Deze vlecht had zij over haar schouder aan haar voorzijde hangen. Ze droeg een donkere halflange jas en is ongeveer 20 jaar oud. Haar lengte bedraagt ongeveer 1.65 cm.

De politie heeft de zaak in onderzoek is op zoek naar getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

201116187

|     |Aalten - Geld en sieraden weg bij woninginbraak           |
Bij een woninginbraak aan de Harberskamp in Aalten op woensdagmiddag 16 november is onder meer geld en zijn er sieraden gestolen.

De inbraak werd aan het einde van de middag bij thuiskomst van de bewoonster ontdekt en gemeld. Er was een keukenraam geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011161887

|     |Achterhoek - Inbraken bedrijfsbusjes; deel gereedschap     |
|     |teruggevonden                                              |
In de afgelopen dagen is er ingebroken in diverse bedrijfsbusjes in Braamt, Zelhem en Keijenborg. Er wordt voornamelijk duur elektrisch gereedschap gestolen en de politie adviseert gebruikers van bestelbusjes met apparatuur veiligheidsmaatregelen te treffen.

In de nacht van maandag op dinsdag 15 november is er ingebroken in twee bedrijfsbusjes in Braamt. Eén stond geparkeerd aan de Graaf Hendrikstraat en de ander aan De Wilgen. Een nacht later gebeurde hetzelfde bij een bedrijfsbus aan Zonnebloemstraat in Zelhem. In alle gevallen werd een grote hoeveelheid voornamelijk elektrisch gereedschap gestolen.

In Keijenborg vonden in de nacht van woensdag op donderdag 17 november op de Pastoor Thuisstraat en op de Koepelweg ook twee inbraken in bedrijfsauto's plaats. Hierbij werd een deel van de buit later in de buurt aangetroffen.

Zowel deuren als ramen zijn bij de inbraken geforceerd om in de busjes te komen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen.

Toename inbraken bedrijfsauto's

De politie Noord- en Oost-Gelderland signaleert een stijging van het aantal inbraken in bedrijfsauto's. De politie adviseert bedrijven en particulieren busjes goed af te sluiten. Politieagenten letten tijdens de surveillance extra op geparkeerde bedrijfsauto's.

De autokrakers zijn vooral uit op dure en professionele (elektrische) gereedschappen. Ook navigatiesystemen zijn populair.

De politie neemt de stijging serieus en benadrukt het belang van samenwerken. Bedrijven en particulieren kunnen structurele maatregelen nemen - zoals het gebruiken van een autoalarm, speciale beveiliging op de portieren - om een inbraak te voorkomen. Zij kunnen waardevolle spullen uit de auto halen, maar dat wordt vaak als hinderlijk ervaren. Belangrijk is om de auto in het zicht te zetten. Een andere tip: parkeer het voertuig zodanig dat dieven de achter- of schuifdeur niet kunnen openen. Ook kan men buren vragen om een oogje in het zeil te houden en alert te reageren bij een verdachte situatie.

2011161755, 2011161808 en 2011161451 en 2011161966 en 2011161978

|     |Aalten / Doetinchem - Verkeersongevallen na onwelwording  |
Op woensdag 16 november vond er zowel in Aalten als in Doetinchem een eenzijdig verkeersongeval plaats nadat de automobilist onwel was geworden. In beide gevallen zijn de bestuurders overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Het eerste ongeval werd rond 09.00 uur gemeld en had in Doetinchem plaatsgevonden. Daar was een 47-jarige automobilist uit Terborg dwars over de rotonde van de Terborgseweg met de Ondernemingsweg heen gereden, nadat hij onwel was geworden.

In Aalten reed rond 12.00 uur een 20-jarige Aaltense automobiliste op de Stationsweg tegen een boom, nadat zij onwel was geworden. Zij is met hulp van de brandweer en het ambulancepersoneel uit haar auto gehaald.

Bij beide ongevallen waren alleen de betreffende automobilisten betrokken. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

2011161672 en 2011161566

|     |Winterswijk - Mishandeling en bedreiging bij de           |
|     |Steengroeve                                               |
De politie onderzoekt een incident dat woensdagmiddag 16 november plaatsvond bij de Steengroeve aan de Steengroeveweg in Winterswijk. Een 65-jarige vrouw uit Winterswijk is daar door een aantal jongeren mishandeld en bedreigd.

De vrouw bracht rond 12.30 uur een bezoek aan de Steengroeve. Op een gegeven moment kwamen er vanuit twee donkere auto's in totaal vier jongens op de vrouw af die haar meerdere malen beledigen en bedreigen. De vrouw is verschillende keren geslagen en haar bril werd kapot gemaakt. Het lukte de Winterswijkse om de jongens van zich af te werken en vervolgens is zij op haar fiets weggevlucht richting politiebureau waar zij aangifte deed. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten nog niet kunnen aanhouden.

Het signalement van de jongens luidt; alle vier zo'n 20 à 25 jaar oud met een getinte huidskleur en kort donker haar. Eén van hen droeg een zwarte muts..

De politie heeft het incident in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

2011161679

|     |Lengel - Rijden onder invloed                             |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 17 november een 42-jarige man uit Bocholt aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten controleerden de automobilist omstreeks 02.30 uur op de Zeddamseweg in Lengel. Hij bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij 1.0 promille. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

2011161963

|     |Ulft - Automobiliste botst tegen lantaarnpaal             |
Een 80-jarige automobiliste uit de gemeente Oude IJsselstreek is donderdag met haar auto op een parkeerplaats aan de Middelgraf in Ulft tegen een lantaarnpaal gereden. De auto raakte zwaar beschadigd, er raakte niemand gewond.

De vrouw wilde omstreeks 09.40 uur van het parkeerterrein wegrijden. Bij het starten van haar auto haperde deze in eerste instantie. Bij een volgende poging schoot de auto vooruit en reed via de struikjes tegen een lantaarnpaal. De auto en lantaarnpaal raakten zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond.

2011162068

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(

---- --