Politie Twente

Man gewond bij gewapende overval Enschede
Donderdag 17 november omstreeks 07.15 uur heeft voor een woning aan de Steenweg een gewapende overval plaatsgevonden. Hierbij is een 46-jarige Enschedeër gewond geraakt.

Twee onbekende mannen kwamen lopend vanuit het Florapark de Steenweg in en overvielen de 46-jarige man. Hierbij is door de overvallers geschoten, waarbij de 46-jarige gewond is geraakt. De overvallers hebben een geldbedrag buitgemaakt en zijn te voet vertrokken in de richting van de Gladiolenstraat. De 46-jarige man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De overvallers droegen donkere jassen met capuchon over het hoofd. Politie Twente is een onderzoek gestart, onder meer wordt een buurtonderzoek gedaan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van deze overval hebben gezien of twee personen hebben zien wegvluchten uit de Steenweg. Ook mensen die tussen woensdag 16 november en donderdagochtend 17 november iets verdachts hebben gezien in (de omgeving van) de Steenweg, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, recherche Enschede: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011109124)

Verhuizing politiebureau Almelo Almelo
Het politiebureau in Almelo is maandag 21 en dinsdag 22 november gesloten voor publiek. Op deze dagen vindt de verhuizing plaats van de tijdelijke locatie aan de Haven Noordzijde 39 naar Het Baken 1. De verbouwing aan Het Baken 1 heeft, volgens planning, anderhalf jaar geduurd. In februari 2012 wordt het vernieuwde bureau feestelijk geopend en opengesteld voor publiek.

De inzet van de politie in Almelo op straat en in uw wijk blijft wel gegarandeerd. De politie benadrukt dat zij uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar is. In noodsituaties via alarmnummer 112 en voor niet spoedeisende zaken via 0900 - 8844.

Aangifte doen

Graag willen wij u attenderen op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van een groot aantal incidenten. Bezoek hiervoor de website van de politie Twente op www.politie.nl/twente. Een bezoek aan het politiebureau is dan veelal niet meer nodig. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn naar aanleiding van uw internetaangifte, dan krijgt u vanzelf een telefoontje van de politie.

Twijfelt u of u voor uw zaak direct naar het politiebureau moet komen, bel dan eerste het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Echtpaar beroofd, politie zoekt getuigen Enschede
Woensdag 16 november is omstreeks 23.00 uur een echtpaar beroofd. Hierbij is een 69-jarige Enschedeër gewond geraakt. Dit gebeurde op de Oldenzaalsestraat in Enschede. De politie heeft een mogelijke verdachte aangehouden en is op zoek naar getuigen.

Woensdagavond omstreeks 23.00 uur liep het Enschedese echtpaar op de Oldenzaalsestraat in Enschede, toen zij ter hoogte van de Jozefkerk werden begroet door twee personen. Vervolgens merkte het echtpaar dat de twee personen hen bleven volgen. Bij de kruising met de Zeggeltlaan werd het echtpaar door de twee personen ingesloten. Er vond een worsteling plaats, waarbij de 69-jarige man in zijn nek werd gestoken met een onbekend voorwerp, zijn 74-jarige vrouw werd beroofd van haar handtas. De gewonde man is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De twee daders zijn na de beroving weggerend in de richting van de Zeggeltlaan, richting de H.B. Blijdensteinlaan. Het echtpaar gaf een summier signalement op van de twee daders. Eén van de daders was donker gekleed, de andere dader droeg een witte jas en had een muts op. Meerdere politievoertuigen hebben uitgekeken naar de mogelijke daders. Twee agenten zagen op de Lasondersingel een man lopen, die een witte jas en een muts droeg. De man werd gecontroleerd en kon zich niet identificeren. De man is hiervoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de man iets te maken heeft met de beroving. Van de andere dader ontbreekt ieder spoor.

Het rechercheteam Enschede is dringend op zoek naar getuigen. Mensen die woensdagavond iets hebben gezien van de beroving of andere informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem door te bellen naar Bel M. 0800-7000. (2011109081)

Mogelijke veroorzaker ernstige aanrijding aangehouden Enschede
Woensdag 16 november is een 21-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van het besturen van de BMW die donderdagmiddag 29 september zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde en hierdoor een aanrijding veroorzaakte met een 72-jarige fietsster, die hierbij zwaar gewond raakte. De 21-jarige Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011092589)

Hieronder het persbericht van 29 september jl.: Fietsster ernstig gewond bij aanrijding, veroorzaker gaat er van tussen Enschede
Een 72-jarige fietsster uit Enschede raakte donderdag 29 september ernstig gewond bij een aanrijding. Na de aanrijding ging de veroorzaker lopend er vandoor. De politie zoekt de veroorzaker van de aanrijding.

Donderdagmiddag 29 september omstreeks 13.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Een 72-jarige vrouw uit Enschede wilde ter hoogte van de kruising Het Stroink / Zuid Esmarkerrondweg de fietsoversteekplaats oversteken. Vlak voor de kruising haalde een automobilist van een BMW met zeer hoge snelheid een voor hem rijdende auto in. Door het gevaarlijke inhaalgedrag en de extreem hoge snelheid van de inhalende automobilist zag deze de overstekende fietser over het hoofd. De 72-jarige fietsster werd aangereden en raakte ernstig gewond. De automobilist ging na de aanrijding er snel lopend vandoor zonder eerste hulp te verlenen of zijn identiteit bekend te maken. De 72-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Bij navraag bleek dat de auto mogelijk door middel van een "katvanger" op naam is gezet. De auto is onverzekerd en niet gekeurd.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding of weten wie de auto heeft bestuurd. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011092589)

Tweetal aangehouden na aanbieden gestolen fiets op internet Hengelo
Politie Twente heeft woensdag 16 november een 26-jarige man uit Reutum en een 21-jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. Zij worden verdacht van fietsendiefstal c.q. heling.

Woensdag 16 november kwam bij de politie de melding binnen dat een inwoner de gestolen fiets van zijn dochter was tegengekomen op Marktplaats en dat hij de fiets woensdagavond zou gaan bezichtigen. Op het afgesproken moment hebben twee agenten post gevat in de betreffende straat. De melder die de fiets wilde bekijken, zag dat het de fiets van zijn dochter betrof. Hij maakte dit kenbaar aan de agenten, die daarop de aanbieders van de fiets aanhielden. De aanbieders, een 26-jarige man uit Reutum en een 21-jarige vrouw uit Hengelo, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van diefstal en/of heling. (2011104523)

Vrouw beroofd van portemonnee, politie zoekt getuigen Enschede
Een 85-jarige vrouw uit Enschede werd woensdag 17 november in een supermarkt beroofd van haar portemonnee. De politie zoekt getuigen.

Woensdag 16 november omstreeks 14.00 uur bracht een 85-jarige vrouw uit Enschede een bezoek aan een supermarkt aan de Lage Bothofstraat in Enschede. Na het boodschappen doen bleek haar portemonnee uit haar jaszak te zijn gestolen en bij thuiskomst was een groot geldbedrag opgenomen van de bankrekening van de 85-jarige.

De mogelijke daders hebben het volgende signalement: Dader 1:
. Man
. Oost-Europees uiterlijk
. Gezet postuur
. Zwart kort haar
. Ongeveer 1.80 meter groot
. Hij droeg een zwarte glimmende jas, spijkerbroek en donkere schoenen Dader 2:
. Vrouw
. Oost-Europees uiterlijk
. Slank postuur
. Geblondeerd haar met behoorlijke uitgroei van donker haar . Ongeveer 1.70 meter groot
. Zij droeg een korte zwarte jas, lichtgekleurde sjaal, een gebleekte blauwe spijkerbroek en zwarte laarzen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van deze diefstal of die de daders mogelijk herkennen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011109006)

Fietsster gewond bij aanrijding Nijverdal
Een 15-jarige fietsster uit Nijverdal raakte woensdag 16 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Woensdagavond 16 november omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Mozartlaan in Nijverdal. Een 15-jarige fietsster uit Nijverdal fietste over de Rosinistraat en wilde linksaf de Mozartlaan opfietsen. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Nijverdal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het 15-jarige meisje werd voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011108998)

Hennepplantage ontdekt

Borne

Naar aanleiding van een onderzoek werd woensdag 16 november een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Tichelweg in Borne aangetroffen.

In een woning werden ruim 700 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de officier van Justitie werden de planten ter vernietiging in beslag genomen. Een 34-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011108805)

Twee personen aangehouden voor bezit gestolen scooter Hengelo
Een 18-jarige vrouw en een 19-jarige man, beiden woonachtig in Hengelo, werden woensdag 16 november aangehouden, omdat zij op een gestolen scooter reden.

Woensdagmiddag 16 november omstreeks 16.30 uur zag een 18-jarige man uit Hengelo twee personen op een gestolen scooter rijden. De scooter was eerder gestolen van een vriend die aangifte had gedaan van diefstal. De 18-jarige herkende de gestolen scooter en schakelde direct de politie in. Op de Oude Molenweg in Hengelo wilden de agenten de scooterrijder tot stoppen dwingen. Dit negeerde de scooterrijder en hij gaf extra gas in plaats van te stoppen. De agent kon de passagier van de scooterrijder vastpakken waarna de vlucht werd onderbroken. De 19-jarige scooterbestuurder en zijn 18-jarige passagier werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. (2011108926)

Huisverbod uitgereikt

Denekamp

Een 49-jarige man uit Denekamp heeft woensdag 16 november een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011108665)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Kabeldief aangehouden
Enschede
In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 november kreeg de politie omstreeks 01.00 uur melding dat er een aantal verdachte personen werden gezien aan de Borneostraat in Enschede. De personen zouden zich verdacht ophouden in een gangetje. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, zagen zij dat een man kabels in een auto gooide. De man was uit een gangetje tussen de woningen komen lopen. Aan het eind van dit gangetje bevindt zich een hekwerk waarachter een sloopterrein is gelegen. Het hekwerk was kapotgeknipt. Hierop werd de man, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor diefstal. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2011109087)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Donderdag 17 november 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --