Ingezonden persbericht


Lancering portal Raad2020

Digitale werkplek helpt raadsleden bij debat

Den Haag, 17 november 2011

Lokale volksvertegenwoordigers die de mogelijkheden van slimme informatietechnologie negeren, leggen het af tegen hun kiezers. Een goed geïnformeerd raadslid dat slim kennis combineert staat sterker in het debat.

Om raadsleden optimaal kennis te laten maken met de nieuwe mogelijkheden van betrouwbare technologie en professionele overheidsinformatie hebben Sdu Uitgevers en GemeenteOplossingen samen de portal Raad2020 ontwikkeld (www.raad2020.nl). Raad2020 wil de portal zijn die de raad en griffie volledig informeert over de meest flexibele en efficiënte digitale werkplek van de toekomst. Nieuwe partners kunnen eveneens hun bijdrage leveren.

Kennis vergaren en delen
De samenleving verandert. Het tempo van innovatie wordt steeds hoger. Burgers hebben toegang tot een schat aan informatie en kunnen die razendsnel delen en gebruiken voor hun eigen doelen. Denkend vanuit het aloude adagium "kennis is macht", moet een raadslid minstens evengoed als de burger geïnformeerd zijn. De portal Raad2020 informeert de lokale bestuurders over de nieuwste communicatiemogelijkheden met burgers, partijgenoten, raadslidcollega's en uiteraard het college. Betrouwbare technologie en content
In de portal Raad2020 wordt de laatste webtechnologie gecombineerd met social media, Apps en professionele vakinformatie. Sdu en GemeenteOplossingen tekenden op 12 november tijdens het jaarcongres van de vereniging voor Raadsleden, Raadslid.nu, het contract voor samenwerking. Alle informatiebronnen worden integraal via één scherm aangeboden. Documenten uit het raadsinformatiesysteem worden gecombineerd met webcasts, social media, nieuwsberichten en specifieke content voor de raad. Alle content is eenvoudig doorzoekbaar met een krachtige zoekmachine. Een complete digitale flexibele werkplek voor de raad van de toekomst.

Snelle doorontwikkeling
Nu de basis voor de portal Raad2020 klaar is, richten Sdu en Gemeenteoplossingen de blik op de toekomst. Dineke Sonderen, uitgever bij Sdu, is enthousiast: "Door jaren ervaring met het uitgeven van vakliteratuur te combineren met technologische innovatie ontstaan geheel nieuwe kansen. Samen met raadsleden en griffiers ontwikkelen wij in hoog tempo nieuwe producten en diensten die hen helpen bij het uitoefenen van hun functie. Zodat zij ook in 2020 onze samenleving optimaal van dienst kunnen zijn."

Over GemeenteOplossingen
GemeenteOplossingen (GO) is de toonaangevende specialist in bestuurlijke informatievoorziening. Met meer dan 15 jaar praktijkervaring is GO in staat om wensen van bestuurders te vertalen in praktische oplossingen. Daarbij gebruikt GO de modernste webtechnologie en gebruiksvriendelijke Apps. Door informatie uit meerdere informatiebronnen slim te combineren biedt GO de ideale digitale werkomgeving. GO is actief voor bijna honderd gemeenten en provincies in Nederland.

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris GmbH. Met een uitgebreid aanbod van uitgeefproducten en -diensten blijft Sdu Uitgevers zichzelf én de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats. De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers zijn professionals werkzaam bij de overheid, in de juridische en fiscale wereld, de zakelijke dienstverlening en in de bouwsector. Zij maken dagelijks intensief gebruik van de multimediale informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Sdu Uitgevers is gevestigd in Den Haag en heeft ruim 600 medewerkers

==================================
Noot van de redactie,