Ingezonden persbericht


Roermond het eerste 100% pingebied van Limburg

Het Designer Outlet Center, het Retailpark en de Huis en Tuinboulevard zijn maandag 14 november officieel benoemd tot 100% pingebied. Dit betekent dat in ruim 130 winkels in deze winkelcentra zonder toeslagen betaald kan worden met de betaalpas. Pinnen voorziet in de behoefte van consumenten en het verhoogt bovendien de veiligheid. Aan de toekenning hangt een subsidie vast die wordt gebruikt om het pinnen verder te stimuleren.

De officiële benoeming tot het eerste 100% pingebied van Limburg vond plaats op maandagavond 14 november in de gezellige binnenstad van Roermond. Er is juist voor deze plek gekozen omdat in de binnenstad bij de meeste winkels al wel gepind kan worden, maar nog niet bij alle ondernemers. De binnenstad is nog geen 100% pingebied. Roermond heeft veel aandacht voor de veiligheid in en om de stad en wil de ondernemers in de binnenstad zonder pinmogelijkheid stimuleren om pinnen aan te bieden. Ernst Ziengs, directeur Bedrijven ABN AMRO Roermond-Weert en vertegenwoordiger van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) overhandigde de cheque ter waarde van ¤ 15.000 aan Jos Rutten, voorzitter citymanagement en Hans Brouwers, citymanagement Roermond. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer wethouder Vincent Zwijnenberg (o.a. veiligheid) en Sinterklaas. SBEB stimuleert het pinnen in Nederland en is de drijvende kracht is achter de 100% pingebieden. Het bedrag wordt besteed aan ee n Pin&Win-actie waardoor het winkelend publiek er volop van profiteert.

Pin&Win actie

Citymanagement Roermond organiseert de Pin&Win-actie. De actie loopt van maandag 14 november tot en met zaterdag 31 december 2011. Consumenten die in deze periode een aankoop met de pinpas betalen, kunnen hun pinbon registeren op de website, www.pinenwinroermond.nl en mooie prijzen winnen. Begin januari zal een notaris de prijswinnaars trekken.

100% pingebieden
De ruim 130 winkels in het 100% pingebied (Het Designer Outlet Center, Retailpark en de Huis en Tuinboulevard) zijn het achtste 100% pingebied dat SBEB heeft benoemd. Andere gebieden zijn Winkelplein Waardhuizen in Amstelveen, de Hoogstraat in Wageningen, de Beurstraverse in Rotterdam, Winkelcentrum De Hovel in Goirle en de Helftheuvelpassage in Den Bosch en Ameland. Meer informatie over de 100% pingebieden is te vinden op www.pinnenzakelijk.nl/regionale-pingebieden.