VerkeersInformatieDienst

Twee ongevallen op de A15 in aanloop naar donderdagavondspits

17 november 2011, 15:44
Vlak achter elkaar gebeurden er donderdagmiddag twee ongevallen op de A15 richting Ridderkerk. Ongeveer tegelijkertijd ging het mis in zowel de Thomassentunnel als op het knooppunt Benelux.

De problemen in de Thomassentunnel bleken gelukkig mee te vallen. Nadat er een voertuig met aanhanger schaarde, moest de tunnel ongeveer een half uur worden afgesloten. De auto die blokken hout vervoerde verloor bij het ongeval zijn lading. Dit moest uiteraard eerst worden opgeruimd. Ten tijden van de afsluiting kon het verkeer via de brug passeren, maar dit leverde uiteraard wel vertraging op. Rond 15:20 uur stond er 2 kilometer file voor de tunnel.

De problemen op het knooppunt Benelux zorgde voor meer ellende. Richting Ridderkerk raakten meerder voertuigen betrokken bij een aanrijding. Hierdoor werden twee rijstroken afgesloten. Dit leverde vrijwel direct een file van 7 kilometer op vanaf de Havens 4100-5200. Even voor 16:00 uur konden alle rijstroken worden vrijgegeven. Er was in de tussentijd wel een lange file van 13 kilometer ontstaan.

Het is maar helemaal de vraag of die file tijdens de donderdagavondspits op zal lossen. Rond 16:15 uur was de vertraging nog steeds erg groot in een file van 11 kilometer vanaf Brielle. De VerkeersInformatieDienst raadt aan voordat u vertrekt de actuele verkeersinformatie te raadplegen, en hier eventueel uw reis op aan te passen.