Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 17 november 2011




Geen stijging van gemeentelijke woonlasten in De Wolden in 2012

Wanneer het aan het college burgemeester en wethouders van de gemeente
De Wolden ligt dan blijven de woonlasten in De Wolden volgend jaar vrijwel gelijk. Een gemiddeld huishouden met een eigen woning betaalt jaarlijks E 681,56 aan OZB, riool- en afvalstoffenheffing. Volgend jaar gaat een gemiddeld Woldens huishouden zelfs iets minder (-0,23%) betalen.

Wethouder financiën Henk Lammers: "Ondanks noodzakelijke bezuinigingen is het gelukt de woonlasten voor inwoners met een eigen woning te ontzien".


De heffingspercentages onroerende-zaakbelastingen voor particuliere woningen zijn geïndexeerd met 1,5% en de rioolheffing stijgt met 2%. Dit om de exploitatiekosten van de riolering te kunnen dekken. Tegenover deze verhogingen staat een verlaging van de afvalstoffenheffing van 4,38%. Dit met name als gevolg van lagere inzamelkosten door een nieuw contract met een afvalinzamelingbedrijf. Ook de gunstige oud papierprijs speelt hierbij een rol.

Het college legt de belastingverordeningen 8 december ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. De gemeente verzendt in februari 2012 de aanslagen gemeentelijke belastingen. Wanneer men voor automatische incasso kiest dan incasseert de gemeente de aanslag in tien termijnen (maart tot en met december).