Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 17 november 2011



Plateau voor veiligheid Oosterweg Zuidwolde - Alteveer


Gemeente De Wolden legt een plateau aan op de Oosterweg bij het kruispunt met de verbindingsweg. Dit plateau brengt de snelheid van het verkeer terug en maakt de weg minder aantrekkelijk voor sluipverkeer. Aanleiding is de evaluatie van de gemeente met de bewoners en de Belangenvereniging Alteveer - Kerkenveld. Die vond plaats nadat de nieuwe aansluiting van de N48 in gebruik is genomen. De kruising Oosterweg - Verbindingsweg is een kruising waar al verschillende ongelukken zijn gebeurd en waar de gemiddelde snelheid zeer hoog is.


Verkeersintensiteit

De nieuwe aansluiting Zuidwolde verbindt de Oosterweg - die loopt tussen Zuidwolde en Alteveer - met de N48. De verkeersintensiteit is na het gereedkomen van de aansluiting bijna verdubbeld en de snelheid is niet afgenomen ondanks de invoering van een 60 km-zone.


Verkeersremmer

Gelet op de combinatie van de intensiteit van het verkeer, de snelheid, de onoverzichtelijkheid van de kruising en de eerder gemaakte afspraken wordt op korte termijn op het kruisingsvlak Oosterweg - Verbindingsweg een verhoogd plateau in een afwijkende kleur aangebracht. In de Oosterweg zijn al andere verkeersremmers aanwezig. Verwacht wordt dat met de aanpassing de weg voldoende verkeersveilig wordt. Als de weersomstandigheden dit toelaten wordt het plateau nog dit jaar aangelegd.