Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 17 november 2011







Kom naar themaavond van CJG De Wolden over internetgebruik op donderdag 24 november

Wat doen kinderen op het internet en hoe ga je daar als ouder of professional mee om? Dat is het thema van de avond die het CJG De Wolden organiseert. Iedereen is van harte welkom op donderdag 24 november vanaf 19.30 uur in de Brede school in Ruinerwold (Dijkhuizen 68a, 7961 AM, Ruinerwold). De avond begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.


Waarom dit thema?
Veel ouders en verzorgers hebben vragen over het internetgebruik van hun kinderen.  Het internetgebruik begint vaak al in de laatste groepen van de basisschool. Internet wordt door jongeren vooral benut als communicatiemiddel - vier van de zes belangrijkste internettoepassingen hebben een sterk sociale aard - mail, MSN, online games en sociale netwerken/forums. In juli 2011 was de eerste themabijeenkomst over dit onderwerp. Omdat ouders enthousiast hierover waren, herhalen we de avond voor wie niet in de gelegenheid was.

Vragen die aan bod komen
Hoe weet je welke websites je kind bezoekt? Welke persoonlijke gegevens mag je kind wel en niet op internet zetten? Webcamgebruik, loverboys, internetpesten, kopen via internet, hyves, mobiele telefonie, googlen: allemaal onderwerpen die aan bod komen op deze avond over internetgebruik.

Zet deze bijeenkomst in uw agenda!
Opgave voor deze themabijeenkomst graag via info@cjgdewolden.nl voor dinsdag 22 november 2011. Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden. Attendeer andere ouders ook op deze bijeenkomst.