Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ad Verstijnen exposeert in Galerie Wit Licht

Kleur in de donkere tijd van het jaar

De herfst is begonnen. De blaadjes vallen van de bomen. De winter komt eraan. In Galerie Wit Licht een explosie van kleuren!

De kunstenaar Ad Verstijnen, die woont en werkt in Boxtel, exposeert zijn kleurrijke werk in Galerie Wit Licht t/m vrijdag 30 december 2011.

Ad Verstijnen heeft een zeer uitbundige manier van werken die zich uit in een expressie van kleuren, humor en spontaniteit. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals kind met fiets, vogeltje, fiets, bal, kip, gewoon koe en nog vele andere onderwerpen waarin Ad Verstijnen de directe wereld van het kind schildert. Hierin hebben de kindertekeningen van zijn zoon Edgar en zijn dochter Maaike een belangrijke rol gespeeld. Ook sprak hem het optimisme enorm aan; dat was dan ook vaak een bron van inspiratie. Doordat hij dit steeds meer ging inzien en begon te waarderen ontstond er een stijl die duidelijk verwantschap toont met de felle kleuren en de spontane expressie van de internationale CoBrA-groep.

Het kinderlijke en de spontaniteit is dan ook erg belangrijk in het werk van Ad Verstijnen. Het staat los van de normen en de regels van de volwassen maatschappij. Het gaat er niet om hoe het moet of hoort, maar zoals hij zegt: "Altijd de andere kant op. Slingeren vol plezier, heen en weer tussen fantasie en werkelijkheid. Het optimisme schuifelt mij naar voren in een avontuur van creativiteit waarbij verworvenheden zoveel mogelijk worden vermeden".

Naast schilderijen is Ad Verstijnen ook steeds meer ruimtelijk werk gaan maken, zoals beelden in roestvrij staal, ijzer, brons en keramiek.

Het werk van Ad Verstijnen is van verre te herkennen en is verspreid over de gehele wereld. Hij is al meer dan veertig jaar bezig met het maken van zijn kunst en is dan ook zeker geen onbekende bij de moderne kunstkenner.

Zijn werk bevindt zich in vele verzamelingen, zowel particulier als bedrijven, overheid en musea. Ook heeft Ad Verstijnen verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen en levert hij een forse bijdrage aan vele goede doelen.

Wij heten u van harte welkom op deze bijzondere en kleurrijke expositie!

Onze openingstijden zijn: donderdag t/m zaterdag en koopzondag van 13:00 uur tot 17:00uur en op afspraak 06-34829469.